• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Készült: 2018. február 14. szerda

Korszerű lehetőségek a fizioterápiában V. módszertani továbbképzés összefoglaló

Korszerű lehetőségek a fizioterápiában V. című módszertani továbbképzés zajlott a Hévízi Rehabilitációs Intézetben, 2018. január 26–27-én.

Bővebben ...

Készült: 2017. október 28. szombat

10 Ezer Lépés Program - Életmentő mozgásprogram prosztatarákos férfiaknak

Érkezett egy sajtóközlemény egyesületünk részére, amelyet ezúton szeretnénk megosztani veletek. Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, ezért 10 Ezer Lépés Program néven országos mozgásprogramot szerveznek számukra - hangzott el a Magyar Urológus Társaság pécsi országos kongresszusán. 

Bővebben ...

Készült: 2017. október 17. kedd

Prosztatarák: a gyógytornászok javíthatnának az életkilátásokon

Érkezett egy sajtóközlemény egyesületünk részére, amelyet ezúton szeretnénk megosztani veletek. Évente több mint 4 ezer férfinál állapítanak meg prosztatarákot Magyarországon, ám a prosztatarákos betegek többsége nem kap gyógytornásztól segítséget, holott az javítana az állapotukon és esélyeiken.

Bővebben ...

Készült: 2017. augusztus 10. csütörtök

Fratelli Goldoni Travel ajánlata, kirándulás Olaszországba (Nápoly és környéke)

Újabb kedvezményes autóbuszos kirándulás egyesületünk részére Olaszországba, Nápoly és környékére a Fratelli Goldoni utazási irodával 2018. május 05-11 között.

Bővebben ...

Készült: 2017. augusztus 07. hétfő

Olaszországi, Cinque Terre Ligúria-i kirándulásról szóló rövid "kedvcsináló" beszámoló

Egyesületünk részére beérkezett a kedvezményes autóbuszos olaszországi, Cinque Terre Ligúria-i kirándulásról szóló rövid "kedvcsináló" beszámoló, melyet szívesen teszünk közhírré.

Bővebben ...

Készült: 2016. december 07. szerda

"Hivamat a fizioterápiában" továbbképző program összefoglaló

A továbbképző programunk lezajlott az ORFI, Lukács klubja, gyönyörűen felújított konferencia termében. 2016. december 03-án 10 órakor kezdődő továbbképzési programunkon a vártnál kevesebben vettek részt, de azok, akik eljöttek, nagyon aktívan érdeklődő, mindent tudni akaró kollégák voltak.

Bővebben ...

Készült: 2016. augusztus 23. kedd

Néhány kiemelkedő magyarországi fürdő bemutatása, fürdőkultúra 4. rész

A magyarországi fürdők közül negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.

Bővebben ...

Készült: 2016. augusztus 09. kedd

Gyógytorna? Az meg mi?

Hugyeczné Majoros Csilla gyógytornász kérésére jelentetjük meg ezt a cikket honlapunkon, mely a gyógytornáról, gyógytornászokról szól. Az általa küldött leírásban olvasható néhány aranyköpés, valamint elnevezés a szakmájukról, munkájukról (pl.: a gyógytornász milyen klinikai területeken dolgozik, mi a gyógytorna lényege, és mi is történik, mikor a gyógytornász találkozik a pácienssel.)

Bővebben ...

Készült: 2016. augusztus 04. csütörtök

Fratelli Goldoni Travel ajánlata, kirándulás Olaszországba (Cinque Terre Ligúria)

Kedvezményes autóbuszos kirándulás egyesületünk részére Olaszországba, Cinque Terre Ligúriába a Fratelli Goldoni utazási irodával 2017. május 18-24 között.

Bővebben ...

Készült: 2016. június 02. csütörtök

Néhány kiemelkedő magyarországi fürdő bemutatása, fürdőkultúra 3. rész

A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak. Kicsit személyeskedve: a hozzám (így is-úgy is) legközelebb álló fürdőt! Ezen a vidéken (Siklóson) születtem, Harkányban jártam iskolába, édesanyám a fürdőnél dolgozott, s nekem a Harkányi Reuma Kórház volt az első munkahelyem.

Bővebben ...