• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Készült: 2015. november 11. szerda

Bizonyítékokon alapuló fizioterápia

A fizioterápiás módszerek alkalmazásának hatékonyságánál mindig felmerül az a kérdés, hogy bizonyítékokon alapuló vizsgálatok igazolják-e. Ennek a kérdésnek a megválaszolásához keressük - elég gyakran - a válaszokat.

Íme egy - a sok fellelhető közül - aminek olvasása vagy bátorítja vagy "elkeseríti" a fizioterápiás módszerek alkalmazóit.

Bender Tamás Egyetemi Tanár: "Bizonyitékokon alapuló Fizioterápia" c. dokumentuma:
http://www.irgalmas.hu/c/document_library/get_file?uuid=601dcbcf-27a0-402f-8b87-f169c0227620&groupId=10230

Jó olvasgatást kívánok mindenkinek és a gyakorlatban jól bevált módszereket azért -"bizonyítékok" hiánya ellenére- bátran és hozzáértő módon alkalmazza mindenki tovább, a kompetenciájának megfelelően.

Duhaj Piroska,
fizikoter.assz. és eü-i szakoktató

Forrás: Bender Tamás Egyetemi Tanár, "Bizonyitékokon alapuló Fizioterápia"