• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Készült: 2016. augusztus 09. kedd

Gyógytorna? Az meg mi?

Hugyeczné Majoros Csilla gyógytornász kérésére jelentetjük meg ezt a cikket honlapunkon, mely a gyógytornáról, gyógytornászokról szól. Az általa küldött leírásban olvasható néhány aranyköpés, valamint elnevezés a szakmájukról, munkájukról (pl.: a gyógytornász milyen klinikai területeken dolgozik, mi a gyógytorna lényege, és mi is történik, mikor a gyógytornász találkozik a pácienssel.)

 Gyógytorna? Az meg mi?

Ha valaki megkérdezné, mit is csinál egy gyógytornász, örüljön neki, hogy még nem találkozott velünk! Persze ennél sokkal bonyolultabb a válasz, ugyanis számos megfogalmazás létezik a gyógytorna leírására a szakma sokrétűsége miatt.

Nap, mint nap megkapjuk a "masszírozni tudok?" .... "tornát bárki tud tartani" és hasonló arany szólásokat, amit a cikkben elrejtve le is írok.

Nos, ami biztos, nem vagyunk masszőrök, fizikósok, ápolók, doktorok, tanárok, tesnevelők, gyógytesnevelők, tornászok, aerobic oktatók, kisegítő személyzet, segédmunkások ...

De ki lehet gyógytornász, illetve ki vállalhat gyógytornász munkakört?!

"Ehhez főiskola kell? Tényleg nem tudtam..." A gyógytornász végzettség főiskolai diplomához kötött. Orvos- és egészségtudományi képzési terület, nappali tagozatos alapképzés. Képzési időszak 8 félév (azaz 4 év!)

A gyógytornász munkája nem csupán tornából áll. "Hozzá szoktam érni a páciensekhez?"

Gyógytorna és stroke utáni rehabilitációs kezelés

Gyógytorna és stroke utáni rehabilitációs kezelés

A kezelést minden esetben alapos betegvizsgálat előzi meg. A gyógytornász felméri a beteg funkcionális állapotát, feltérképezi a funkcionális problémák hátterében álló okokat, elváltozásokat.

Áttekinti az egyéb orvosi, laboratóriumi, rtg. stb... vizsgálat eredményeit, és mindezek ismeretében megtervezi és elvégzi a fizioterápiás kezeléseket. A gyógytornász munkáját önállóan, de egy olyan teamben végzi, ahol szűkebb értelemben az egészségügyben tevékenykedő szakemberekkel együtt, tágabb értelemben más nem egészségügyi szakmák képviselőivel kell kooperáljon.

A teljes cikk letölthető innen:

Hugyeczné Majoros Csilla gyógytornász,
Békés Megyei Gyógytornászok blog szerkesztő,
Békés Megyei Központi
Kórház Pándy Kálmán Tagintézmény,
Központi Gyógytornász Szolgálat

Kérdést, véleményt, hirdetést, ötletet... szívesen fogadok az alábbi elérhetőségeken: www.bekesgyogytorna.blogspot.hu
Facebook: Gyógytorna Békés megye
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.