• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

5+1 bőrápolási praktika télre

Készült: 2016. január 15. péntek

Télen nagyon fontos, hogy odafigyelj a bőrápolásra, hiszen könnyedén kiszáradhat a bőröd vagy éppen az ajkad kirepedezhet. Vannak azonban olyan egyszerű praktikák, amelyek segítségével megkímélheted a bőröd te is. Cikkünkből megtudhatod, hogy miket kell használj, hogy megóvd a bőröd egészségét.

Bővebben ...

Gyógyulj ki betegségedből arcod hozzá tartozó energiapontjának kezelésével!

Készült: 2015. október 28. szerda

A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek kezelésére, megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

Bővebben ...

Napi 1 gyakorlat, 4 perc, 28 nap = új, vékonyabb, izmos test

Készült: 2015. október 23. péntek

Ez a gyakorlat látszólag nem tűnik nehéznek, de igen megerőltető lehet annak, aki nincs formában. Szerencsére, mint annyi minden másban, itt is a fokozatosság elve szerint kell haladni. A kezdeti napokban csak néhány másodpercig kell ezt a pózt megtartani.

Bővebben ...

Immuntuning őszre - gyümölcsök, amik beválnak

Készült: 2015. szeptember 11. péntek

Lassan beköszönt a hideg idő, így nem árt, ha a szervezetedet is felkészíted a hűvös napokra. Tankolj fel vitaminokkal, rostokkal, ásványi anyagokkal - íme, négy őszi gyümölcs, amiket érdemes felvenned a napi falatoznivalók közé!

Bővebben ...

5 szuperétel, amitől minden étkezés még egészségesebb lehet

Készült: 2015. június 02. kedd

Nyers kakaó, chrolella, maca por, goji bogyó és chia mag. Néhány azon szuperételek közül, melyek egyre népszerűbbek az egészségükre a tudatos táplálkozással is ügyelők körében.

Bővebben ...

A tavaszi fáradtság okai és megelőzése

Készült: 2015. április 29. szerda

A tavasz közeledtével éreznünk kellene, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak.

Bővebben ...

Még kevesebb cukrot a szervezetbe

Készült: 2015. április 09. csütörtök

Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és gyermekek csökkentsék napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes kalóriabevitelük kevesebb mint 10 százalékára.

Bővebben ...

Elátkozott koleszterin? Dehogy! Zsírból csakis ezeket

Készült: 2015. március 19. csütörtök

A mediterrán, illetve a japán konyha közismerten nagyon egészséges. Előbbinek fontos eleme az olívaolaj, utóbbinak a tengeri hal. Sokáig a koleszterin volt az egyes számú közellenség. Aztán kiderült, van belőle jó is, rossz is. Így vagyunk az ezerszer elátkozott zsírokkal is: nem mindegyik veszélyes az egészségünkre. Sőt!

Bővebben ...

Fáj a torka? Készítsen házi szopogatós cukorkát!

Készült: 2015. február 09. hétfő

Nyakig ülünk az influenzaszezonban, mindenkinek kapar és fáj a torka, és hiába kapkodjuk az antibiotikumokat, ez az egy tünet nem akar múlni. Íme a megoldás: készítsen saját szopogatós cukorkát! Mindenki tudja, hogy a torokfájásra és a száraz, kaparó érzésre a leghatásosabb ellenszer, ha folyamatosan valamilyen gyógycukorkát szopogatunk.

Bővebben ...

Így úszhatod meg a téli betegségeket

Készült: 2015. január 26. hétfő

Hidegek, rövidek a nappalok (bár december vége óta egyre hosszabbak). Kinek van ilyenkor jókedve? Ráadásul a zord idő hajlamosít a betegségekre, és lerontja a közérzetet. Nincs mit tenni?

Bővebben ...