• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Táncold magad csúcsformába: Cardiobalett

Készült: 2011. május 09. hétfő

Az aerobik és a balett találkozásából született mozgásforma ötvözi az aerobik lendületességét és a balett kecsességét. A végeredmény egy nagyon kellemes edzés, amely során a test nagyon előnyösen formálódik. A balett elemekre épülő ritmusos mozgásforma egy komplett edzés, amely során a cardio mozgás párosul az izomerősítéssel, a zsírégetéssel, a szálkásítással és a nyújtással. 
 
A Cardiobalett különlegessége, hogy az egymásra épülő mozdulatsorok tetőtől talpig átmozgatják a testet, miközben formálják és erősítik az izomzatot.
 
Cardiobalett cardiobalett

 Mindeközben a Cardiobalett nagyon hasonlatos a balettre. A lépések és kartartások a balettból ismertek – ha máshol nem, akkor filmekből vagy balettelőadásokról.

Ahogy a szigorú balett tanárnők, a Cardiobalett edzők ugyanúgy megkövetelik a helyes testtartást. A törzs és a végtagok helyes tartása nem csak a sérülések elkerülése miatt fontos, hanem a megfelelően kidolgozott izomzat elérése érdekében is.

A Cardiobalett következtében javulhat a testtartás és a test ruganyosabb, hajlékonyabb lesz, de javulhat az állóképesség is. A Cardiobalettbe nemtől és kortól függetlenül bárki belevághat. A balett és az aerobik alapok megkönnyítik az egyes lépések, kitartások és nyújtások helyes elvégzését, de természetesen kezdők is gyorsan elsajátíthatják az edzés ritmusát és gyakorlatait. Speciális felkészülést nem igényel.

A Cardiobalett edzések elmaradhatatlan eszköze a balett rúd. Már a bemelegítés is a rúdnál történik, akárcsak az edzés fő programja. A balett rúd, mint „sportszer” fontos szerepet kap az egyes izomcsoportok átmozgatásában, de – főleg az erősítő rész – rúd nélkül, fekvő vagy álló helyzetben történik. Bizonyos erősítő gyakorlatokhoz kisebb súlyok használata is megszokott.
Az edzésre olyan kényelmes ruha javasolt, amely nem gátolja a mozgást. A Cardiobalett műfajából adódóan, az edzés mezítláb is végezhető, de vékony talpú sportcipő, amelynek talpa nem tapad és nem csúszik túlságosan, ugyancsak használható. Speciális felszerelésre (mint például balettcipő) nem szükséges. Ami ezenkívül nagyon fontos, hogy ne felejtsünk el minden mozgás előtt elegendő időt fordítani a bemelegítésre!

A most olvasott Egyperces eredeti változatát a www.activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!

További Cardiobalettel foglalkozó oldalak:

divany.hu
mozgasvilag.hu