• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Arwen tornával az egészségesebb életért

Készült: 2011. május 28. szombat

Az ARWEN torna egy komplex, szerzői joggal védett gyógy- és mozgásterápia. Felöleli és magában foglalja az egyedien zártláncú mozgásterápiát, valamint egyéni kezelésben a pszichoszomatikus áthangolást és a speciálisan hozzákapcsolt egyénre szabott nőgyógyászati makrobiotikus étkezést, amely kimondottan az endometriosis és a többi nőgyógyászati és női meddőségi problémakör módszertani megoldását tartalmazza. 

tabletta joga


Az ARWEN torna egy olyan mozgásterápia, amely jógalégzésre
és jóga alapgyakorlatokra épül

Az endometriosisról


Az endometriosis egy komplex ösztrogénfüggő autoimmun nőgyógyászati kórkép, problémakör, amely az egész has és alhas területén szervi tünetet ad, adhat, azaz a méhnyálkahártya méhűrön kívüli beágyazódását és fennmaradását jelenti. A meddőségi problémákkal küszködő reproduktív korú nők 40-45 %-át érinti. A fejlett ipari országokban a női népességben ez kb. 10-20 %-os arányt jelent. Ez utóbbiról pontos adat nincs, mert sok esetben a betegség nem jelez érezhető tünetekkel. Gyakorta csak megfelelő hasi, alhasi ultrahang diagnosztikával vagy hasi műtétek során derül ki a fennálló és gondot okozó endometriális szöveti többlet, felszaporodás.

A genetikai érzékenységen alapuló betegség akkor jelenik meg a női szervezetben (de tudni kell, hogy férfiaknál is előfordul), amikor a hasi, de főként az alhasi területeken az immunrendszer élettani működése megváltozik. De több évig is rejtve maradhat a betegség addig, míg az első érezhető tünetet adja. A betegség orvosilag nem gyógyítható. A hagyományos népi terápiák vagy gyógymódok rövid ideig a kellemetlen tüneteit enyhíthetik. Viszont gyakran a tünetek erőteljesebben jönnek vissza egy-egy ilyen hagyományos terápia után. Az endometriosist aktiválhatják: gyógyszeres és fájdalomcsillapító kezelések (pl. célzott hormonterápia és gyógyszerterápia, ezek lehetnek akár fogamzásgátló vagy fájdalom- és gyulladáscsökkentő tabletták), vagy gyógynövények folyamatos és indokolatlan fogyasztása, állandó alacsonyszintű gyulladások a szervezetben, mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, alhasi trauma (extrém mozgások vagy baleset, műtét által kiváltott hasi stressz).

Az endometriosis és a komplex gyógy- és mozgásterápia


Az ARWEN torna egy komplex, szerzői joggal védett gyógy- és mozgásterápia. Felöleli és magában foglalja az egyedien zártláncú mozgásterápiát, valamint egyéni kezelésben a pszichoszomatikus áthangolást és a speciálisan hozzákapcsolt egyénre szabott nőgyógyászati makrobiotikus étkezést, amely kimondottan az endometriosis és a többi nőgyógyászati és női meddőségi problémakör módszertani megoldását tartalmazza. Ha valaki a tanácsokat megfogadja és betartja a számára előírt terápiát, akkor végzésével 6-8 héten belül visszahúzódik az endometriosis: teljesen tünet- és problémamentessé válik. A terápia egy olyan életmód és életforma, amely gyógyulást ad a problémakörben: hosszantartó végzésével a betegség és a későbbi generalizált nagy betegségkörök megjelenése a szervezetben teljesen visszaszoríthatóvá és megelőzhetővé válnak.

Az ARWEN torna egy olyan mozgásterápia, amely jógalégzésre és jóga alapgyakorlatokra épül, regenerál, revitalizál és energizál, alkalmazza a Tai Csi, Csi Kung, Alexander- és Graham-technika elemeit, és olyan önálló speciális mozgáselemeket tartalmaz, amelyek javítják a kismedencei szervek vérellátását, elősegítik a központi idegrendszer kiegyensúlyozott hormonális szabályozását, ébresztik az immunrendszer mechanizmusait. A kellemes zenés torna egyedien tonizál, pszichoszomatikusan oldja a stresszt és harmonizálja a női szervezetet.

ARWEN torna „Női egészségért!” Közhasznú Alapítvány


Az alapítvány 2007 novemberében, tartós közérdekű célokkal magán kezdeményezésből alakult. Az alapítvány fő szakmai tevékenysége az egészségvédelem. Feladatuk a gondozásunkban kerülő szervi és nem szervi eredetű problémákkal küzdő betegek és családjuk prevenciós és rehabilitációs egészség nevelése, életminőségük javítása, érdekeik képviselete, tájékoztatás és a kapcsolódó kiadványok, programok, valamint rendezvények szervezése.

Az alapítvány rendszeresen szervez előadásokat a témában. A következő ingyenes rendezvény 2011. június 4-én, szombaton kerül megrendezésre!

Témák:

  • Az endometriosis kialakulása és gyógyítása,
  • A mozgás és a táplálkozás szerepe a nőgyógyászati és a meddőségi problémák tükrében.  

 

A részvételhez regisztrálni szükséges e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
További információk: www.arwentorna.hu és www.noiegeszsegert.hu