• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Fogyni csak egészségesen!

Készült: 2011. július 20. szerda

Próbálkoztál már valaha fogyókúrával? Esetleg többfélével is? Ha a második kérdésre is igen a válasz, nagy a valószínűsége, hogy nem jó módszerekkel próbálkoztál, nem vetted igazán figyelembe tested igényeit, márpedig enélkül nem lehet hosszan tartó eredményre számítani. 

obesitas Egészséges ételek

A szélsőséges táplálkozás veszélyei


A gyors eredmény érdekében sokan a szélsőségesen egyoldalú táplálkozástól sem riadnak vissza, hiába tudják, hogy a gyors és látványos fogyás ritkán tartós. A már kezdetben mérhető súlycsökkenés túlnyomórészt a vízveszteség eredménye, testünk pedig eközben szó szerint éhezik, és ez nyilvánvalóan kihatással van közérzetünkre is. A hirtelen fogyás ráadásul szinte sokként hat a testünkre – mivel a súlyfelesleg sem egyetlen hét alatt rakódott le, nem várhatjuk, hogy napok alatt eltűnjön.

A legtöbb fogyókúra azért van eleve kudarcra ítélve, mert általában bizonyos ételcsoportok megvonásán alapul, pedig szervezetünknek akkor is szüksége van a kalóriákra, a szénhidrátokra és a fehérjékre, mikor épp súlyt szeretnénk veszíteni. Ugyanakkor nem kell ahhoz dietetikusnak lenni, hogy tudjuk, melyek a „felesleges” ételek, mi az, amit érdemes kiiktatni étrendünkből, mert a kellemes ízeken kívül semmi hasznosat nem nyújtanak a testünknek.

Türelem és ésszerűség mellett még két fontos dolog: a testmozgás és a víz


Ha egészségesen, kiegyensúlyozottan és tartósan akarunk fogyni, a türelem és az ésszerűség mellett még két elengedhetetlen tényezőt kell szem előtt tartani. Az egyik a testmozgás, amely segíti az anyagcserét és a zsírégetést. Ha a rendszeres tornát, úszást vagy futás nem is tudjuk beilleszteni a napirendünkbe, az apró változtatásokról nem kell lemondani – ha lift helyett a lépcsőt használjuk, autózás helyett a kerékpárt vagy a gyaloglást választjuk, azzal a fogyás mellett az alakformálásért is tettünk egy keveset. Még ennél is fontosabb azonban a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása: fogyókúrától függetlenül is napi 2-3 liter víz szükséges a szervezet optimális működéséhez és méregtelenítéséhez. A víz igazi csodája ebben az esetben azonban az, hogy ha egyenletes elosztásban tényleg megiszunk ennyi folyadékot, nagyon hamar kiderül, hogy korábbi éhségérzetünk gyakran valójában szomjúság volt – tehát elegendő vízfogyasztás mellett már kevesebb étel és étkezés is elég lesz a jóllakottság érzéséhez.

Ha érdekel, mit tehetsz még a biztos fogyás érdekében, milyen tévhitekkel érdemes leszámolnod, látogass el a www.turbozsiregeto.com weboldalra, ahol részletes válaszokat és megoldásokat kaphatsz súlyproblémáiddal kapcsolatban.