Mérgek nélkül – tisztán, egészségesen

Készült: 2011. szeptember 17. szombat

Számos esetben úgy tűnhet, hiába próbálunk meg odafigyelni az egészségünkre: vesszük és esszük a drágábbnál drágább vitaminokat, igyekszünk kiegyensúlyozottan táplálkozni, mégis rossz a közérzetünk, fáradtak vagyunk, vagy éppenséggel betegeskedünk.

egészség - szauna

Az egészséges életmód napjainkban közkedvelt téma


A TV, a rádió, a női magazinok hangosak a különböző tippektől és módszerektől, melyektől jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben és ritkábban betegszünk meg. Az nyilvánvaló, hogy a rendszeres testmozgás, a gyakori gyümölcs- és zöldség fogyasztás, valamint a kiegyensúlyozott életvitelre való törekvés segít abban, hogy fittebbek legyünk. Ugyanakkor, ez önmagában nem elég! 

Tápanyagok felszívódása - bélrendszer


egészség A modern társadalmakban kialakult táplálkozási kultúra sajnos rendkívül sok nem kívánt anyagot juttat a szervezetünkbe, melyek komoly terhet jelentenek a májnak, a vesének és a bélrendszernek is.

Az egészséges emberi szervezet és az immunrendszer egyik kulcspontja a bélrendszer, ugyanis itt történik a tápanyagok és a vitaminok felszívódása. Ha bélrendszerünkben jelentős mennyiségű lerakódott méreganyag és egyéb hasznosulni nem képes anyag keletkezik, az gátolja a tápanyagok és a vitaminok megfelelő felszívódását, mely előbb-utóbb emésztési zavarokhoz vezethet, de akár a teljes immunrendszer egyensúlyának felborulását is okozhatja. Ez utóbbit pedig már csak egyetlen lépés választja el a krónikus betegségek kialakulásától. Sajnos a régi mondás ma is megállja a helyét: „a halál a belekben lakozik”. 


A rossz tápanyag és vitamin felszívódás több negatív tünetet is okozhat: fáradtság, gyakori rosszkedv, levertség, hulló, gyenge haj, rossz minőségű körmök, pattanásos bőr, emésztési problémák, puffadás, stb...

A méregtelenítés jótékony hatásai


Mára már bebizonyosodott, hogy rendszeres méregtelenítő, béltisztító kúrák alkalmazásával javíthatjuk immunrendszerünk hatékonyságát. Ha megszabadítjuk szervezetünket a belekben lerakódott méreganyagoktól, hatékonyabbá válik a tápanyagok felszívódása, így jobban tudnak hasznosulni a vitaminok és az ásványi anyagok is.

Számos méregtelenítési módszer létezik: ilyenek pl. a böjtök, a különböző étel és ital kúrák, a szauna és masszázs kúrák, vagy a kifejezetten méregtelenítési célból kifejlesztett étrend-kiegészítő termékcsaládok.

Ez utóbbiak azért hatékonyabbak a többi módszernél, mert az ilyen termékekben található természetes eredetű növényi rostok nemcsak a bél tartalmát takarítják ki, hanem a bélfalról is eltávolítják a „megkövesedett” anyagokat.

A legtöbb ilyen termék gondoskodik az ún. prebiotikus hatás biztosításáról is. Ennek lényege, hogy a hasznos baktériumok elszaporodnak a vastagbélben, kiszorítva onnan a káros baktériumokat. A jótékony bélbaktériumok kiemelt szerepet játszanak az immunrendszer kiegyensúlyozott működésében. Az erősebb immunrendszer segítségével nő a szervezet ellenálló képessége a külső fertőzésékkel és a belső onkogén (rákkeltő) folyamatokkal szemben.

További cikkek és információk a méregtelenítéssel és béltisztítással kapcsolatban »