• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Ősszel is szépen, egészségesen!

Készült: 2011. október 11. kedd

Az ősz beálltával jobban oda kell figyelnünk egészségünk megőrzésére. Kevesebb a természetes vitamin- és ásványianyag-forrás, vagyis a friss gyümölcs és zöldség, hidegek a reggelek és esték, kevesebb a napsütés, és ezért immunrendszerünk fokozottabb terheléssel néz szembe. 
 
Mozogj a falevelekkel - ősz Mozogj a falevelekkel - ősz

Ősszel is ki a szabadba!

Szervezetünk megerősítésében fontos szerepe lehet a mozgásnak, amely nem feltétlenül kell, hogy intenzív sport legyen. Testünk sokszor „beéri” a szolidabb mozgásformákkal is, amelyekre az őszi időszak jó pár lehetőséget kínál.

Ki a szabadba!


A természet talán ősszel öltözik a legszebb ruhájába. A parkok és erdők csodás színekkel hívogatnak, igazi felüdülés ilyenkor egy séta, kocogás vagy biciklitúra.
 
Mozogj a falevelekkel - ősz

Mozogj a falevelekkel!


Könnyen átfordíthatjuk az unalmas levélgereblyézést fitneszprogrammá, ha úgy fogjuk fel a kerti munkát, mintha az fitneszprogramunk része lenne. Egy félórás gereblyézés vagy kertészkedés kb. 130 kilokalóriát éget el! 

Variálj! 


A hidegebb idő és rövidebb nappalok sokszor elvehetik a kedvünket a kimozdulástól. Próbáljunk inkább reggel vagy napközben, még világosban edzeni, és törekedjünk rá, hogy napról napra váltogassuk a különböző mozgásformákat, sőt újakat is tanulhatunk - így jobban megőrizzük lelkesedésünket. 


Miután a tested felfrissült, kényeztesd egy kicsit a lelkedet is. Ebben segít most neked a Rexona! Itt az alkalom, hogy megjelenésed tökéletesen harmonizáljon az ősz szépségével. A Rexona legújabb játékában ugyanis 3 szerencsés hölgy vehet részt egy-egy 200 000 ezer Ft értékű komplett megszépítő programon, ahol az idei őszi trend mutatós ruháiból profi stylisttal válogathatsz, a fodrász bámulatos hajfazonnal lep meg, a sminkes pedig az arcodat teszi elbűvölővé. Jelentkezem a játékra »


Forrás: Egyperces - Egészség&fitness