Mozogni márpedig muszáj!

Készült: 2013. március 11. hétfő

Na jó, nem kényszer, ahogy a tortaevés sem, de azért mindenképpen érdemes egy kis időt szánni a sportolásra. Aki szeretne egészségesen élni, annak ez alaptevékenység kellene, hogy legyen.

mozgás

Ennek számos oka van:


És még lehetne sorolni, de talán ezek a legfontosabbak. Mindegyik egyenként is elég erős érv ahhoz, hogy a rendszeres sportolás mellett kampányoljon.

Sosem késő elkezdeni! Ha az iskolában fel voltál mentve tornából, és évek óta legfeljebb a busz után szaladtál (vagy már azután sem), akkor sincs késő! Kezdd el már ma a mozgást! Nem kell rögtön maratont futni, vagy világbajnok súlyokat emelgetni, de érdemes mielőbb belevágni a rendszeres sportolásba. Első lépésként keresd meg azt a mozgást, amit szívesen űznél, ami szimpatikus, és amiről azt gondolod, örömöd leled benne. Tempósan gyalogolni mindenki tud, a szoba közepén táncolni szuper, a szobabiciklit is le lehet porolni, de akár az is segíthet, ha mostantól nem lifttel jutsz fel a másodikra, hanem a lábaidat hívod segítségül. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, hiszen az a lényeg, hogy a berozsdásodott izmokat mielőbb mozgásra bírd, kicsit beolajozd az ízületeidet, és rendszeresen eszedbe jusson, hogy foglalkozz a testeddel napi fél órát.

Mert nem csak a külső törődés kell a testnek krémek, sminkszerek formájában! Igenis szükség van a belső törődésre is, az izmok használatára - hiszen minden kence, és minden divatos ruha jobban mutat egy kisportolt, formás testen, mint egy löttyedten. Ha szeretsz magaddal foglalkozni, add meg a testednek ezt a törődést is, és mozdulj meg már ma! Meglátod, megéri!

Forrás: http://lifestyleguru.blog.hu/2012/02/13/mozogni_marpedig_muszaj