Hogyan érezd jól magad?

Készült: 2013. március 15. péntek

Vannak emberek, akik mindig jókedvűnek hatnak. Valld be, néha téged is roppantul irritál a képükön az a letörölhetetlen mosoly. De mégis, hogy csinálják?

pozitív életszemlélet pozitív életszemlélet

Pozitív napkezdés


Rengeteg múlik azon, milyen érzésekkel indul a napod. Már lefekvéskor koncentrálj legalább egy olyan másnapi eseményre, amit vársz, aminek örülsz. Reggel időben kelj fel, szánj időt egy tartalmas reggelire, egy nyugodtan elfogyasztott kávéra. Azonban a legfontosabb a mosolygás: jobb lesz a közérzeted, valamint a mosolygó emberre mások is visszamosolyognak.

Ne keseregj a nehézségeken, a múlton


A pozitív hozzáállás nem jelenti azt, hogy fel sem vesszük, ha valami rosszul működik az életünkben. Pusztán ne add át magad teljesen a rossz érzéseknek. Tegyél meg mindent azért, hogy a körülményekhez képest jobb legyen és higgyél benne, hogy bár néha történnek rossz dolgok, mindig vannak jók is. Igyekezz megtalálni a legkisebb jót is, ami történik veled. Általában hajlamosak vagyunk a nehézséget okozó dolgokat felnagyítani, és elmerülünk az önsajnálatban. Ez hova vezet?

Nehéz nem csak arra koncentrálni, ha éppen nincs pénzünk, valami nem sikerült a munkahelyünkön, esetleg magánéletünk került épp padlóra. Nem arra biztatlak, hogy ne legyenek „rossz” érzéseid. A szomorúságot, a gyászt, az elengedést is meg kell élni, de nem uralhatják a napjaidat ezek az érzések, tudatosan észre kell venned a jót, hogy tovább tudj lépni egy-egy rossz eseményen. Gondold végig, milyen tanulságot érdemes levonnod életed további részére és “menj tovább”! 

Élvezd a pillanatot, ne hajszold a jövőt


Tanulj meg újra gyerekként rácsodálkozni a dolgokra, talán ez lehet a hétköznapi boldogság nyitja. Mikor figyeltél meg utoljára rovarokat, bogarakat a kertben, mikor nézegetted a csillagokat, a holdat vagy napfelkeltét az égen? Próbáld meg nem magától értetődőnek venni a jót, tanulj meg örülni annak, amid van. Vegyél részt az életedben, ne csak arról ábrándozz, hogy milyen jó lesz majd a jövőben, amikor eléred ezt vagy azt. Örülj a családodnak, a barátaidnak, annak, hogy egészségesek a gyerekeid vagy csak a szép időnek, bárminek. Merjél ugyanakkor álmodozni, higgy magadban és az álmaidban is. Meg fogsz lepődni, mindig a várakozásainknak megfelelően működik a világ. Ha jót vársz, akkor azt látod meg. Ha bízol benne, hogy lehetőségeket kapsz, akkor észre is fogod venni őket.

Talán nem lenne meggyőző egy szentként ismert ember (pl. Teréz anya, Dalai Láma stb.) idézetével zárni írásomat. Esetleg legyintenél egyet, hogy meggárgyultam, hiszen ők annyira karizmatikus, különleges emberek voltak. Így a záró gondolat a racionális tudóstól, Einsteintől származik: „Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” Ugye, megpróbálod?

Forrás: www.ezmegazin.hu