Hátgyógyítás alternatív módszerekkel 2. rész

Készült: 2013. július 06. szombat

Az amerikai tudós, dr. Sarno szerint a hátfájás leküzdésének első lépése, hogy a beteg nem dédelgeti többé a hátát, hanem felismeri az igazi problémát. A pozitív hozzáállásnak nagy jelentősége van, de egyes kísérletekben megtanították a betegeket az irányított gondolkodásra, az önhipnózisra és a meditációra annak érdekében, hogy a fájdalom ne váljon életük központi problémájává.

hátfájás elleni gyakorlatok hátfájás elleni gyakorlatok

Az egyén fájdalomismerete és hite rendkívül fontos részét képezi ennek a módszernek, amelynek segítségével csökkenteni lehet a fájdalmat, illetve meg lehet tanulni együtt élni vele. Az eredményesség persze nem pusztán egyetlen módszertől függ. A különböző módszerek kombinációja segíthet megerősíteni a hátat, ellazítani az izmokat és erősíteni a lelket.

Önmasszázs


Sok ember gyakran ösztönösen dörzsölgeti a halántékát, szemét, egyik kezével nyomkodja a másikat, vagy nagyot nyújtózkodik, akár a macska. Olyan is akad, aki állandóan az ujjait ropogtatja. E mozdulatokat nem tudatosan, hanem gépiesen, ösztöneire hallgatva végzi, mert érzi, hogy pihentetik, megnyugtatják, megkönnyebbülést hoznak. Valójában ilyenkor az ember a test fontos energiapontjait serkenti, és nem véletlen, hogy automatikusan az adott pontokhoz nyúl.

Az önmasszázs nemcsak ösztönösen, hanem tudatosan is végezhető. A technika könnyen elsajátítható, s ha valaki pontosan tudja, mely pontokat kell keresnie, a módszer hatásos segítséget nyújthat rossz közérzet vagy stressz ellen. Óriási gyönyörűség mindenkinek, ha talál valakit, aki hajlandó masszírozni a fejét vagy a hátát - nagyszerű, pihentető érzés.

De nem áll mindig rendelkezésre valamelyik aranykezű, masszírozó-virtuóz barát. Sőt annak érdekében, hogy teljesen élvezni tudjuk a masszázs minden örömét, tanácsos megismerkedni alaposabban saját testünkkel is. Azt azonban mindenkinek tudnia kell, hogy bár sokszor ösztönösen el is találja a megfelelő pontokat és mozdulatokat, azért az önmasszázs kidolgozott rendszer, külön tudomány, amelynek vannak saját, megtanulható szabályai. Számos technika áll rendelkezésre, s ezekből kell kiválasztani az adott helyzetben legmegfelelőbbet.

Hasmasszázs


A Távol-Keleten úgy vélik, hogy minden emberi lény ereje egyetlen pontban sűrűsödik össze, ez a pont pedig háromujjnyival a köldök alatt található. Ezt az energiapontot japánul harának, vagyis "önmagunk középpontjának" hívják.

Annak érdekében, hogy a hara jó állapotban legyen, végezd el a következő gyakorlatokat!


Forrás: www.astronet.hu