• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

13 tipp, mielőtt a gyógyszer után nyúlnál

Készült: 2013. július 25. csütörtök

Olyan egyszerű tanácsokat sorolunk, melyek még a dédanyáinknak is tetszenének. Alacsony vérnyomás, hasmenés, fejfájás, láz, derékfájás, mit tegyünk?
egészség megőrzés egészség megőrzés

1. Alacsony vérnyomás


Még mindig a leghatékonyabb segítség a régi klasszikus: reggelente öt perc alatt végig kell dörzsölni a testet masszázskesztyűvel. Kezdve a lábak külső, majd belső felével, majd a karral. Végül jöhet a törzs. Kellemes mellékhatás: a bőr felülete sima és feszes lesz, lelassul az öregedése.

2. Hasmenés


A legfontosabb, hogy sokat kell inni. Cukrosat és sósat, hogy a só- és ásványianyag-veszteség kiegyenlítődjön. Az egyik kézben legyen sós ital vagy leves, a másikban cukrozott tea. Igyuk felváltva, gyors lesz a javulás.

3. Támad a herpesz


Ne késlekedjünk, ha megjelenik az a kellemetlen égő érzés az ajak peremén: kenjük be egyszerű fogkrémmel, leállítja a hólyagképződést.

4. Fejfájás ellen


Néha elég egyetlen nagy pohár víz vagy egy erős kávé, és máris megszűnik a kellemetlen állapot.

5. Láz, influenzás panaszok


A lényeg háromszor is: inni, inni, inni. A forró gyömbér főzete folyóssá teszi a váladékot, és természetes módon gyűri le a fertőzést. A forró fürdő viszont tilos, mert megterheli a vérkeringést.

6. Elsősegély derékfájásra


A hátban illetve a deréktájon támadó villámszerű fájdalom szinte minden tevékenységet lehetetlenné tesz, megbénít. Forró vizes tusolás vagy fürdő, vérbőséget okozó kenőcs felvitele, valamint a hát óvása segíti a gyógyulást.

7. Szájszag


Ha épek a fogak és a fogíny, akkor utalhat a gyomorban jelenlévő Helicobacter pyroli nevű baktériumra. Az orvos leheletteszttel mond biztos diagnózist.

8. Általános fáradtság


Ha a gyakori fáradtsághoz sprőd haj, száraz bőr és enyhe hízás társul, utalhat a pajzsmirigy alulműködésére. Irány az orvos!

9. Vérzik az orrom!


Tilos lefeküdni! Állva vagy ülve fogjuk be az orrot a hüvelyk- és mutatóujjal. A hideg vizes borogatás a tarkóra lassítja a vérzést.

10. Sok a jóból?


A haj és a bőr is tiltakozik a túlzott ápolás ellen, nyugalomért kiált. Ha fényét veszíti a haj, pattanás és pirosodás lepi el a bőrt, ideje visszavenni a kényeztető szerekből.

11. Pattanás és infralámpa


A meleg csak serkenti a bőr gyulladását, a természetes napfény viszont lecsengeti a folyamatot, leszárítja a hibát. Persze közben gondolni kell a napfény elleni védelemre!

12. Nem árt figyelni


A szervezetünk gyakran kis jelekkel adja tudtunkra, mi az, amire szüksége van a zavartalan működéshez. Ha nincs étvágyunk: nem kell enni. Ha fáradtnak, levertnek érezzük magunkat: ideje lassítani, lustálkodni. Ha jól reagálunk, gyorsan visszatérünk a régi kerékvágásba.

13. Sport - mellesleg


Nem kell sportóra, kitűzött edzés ahhoz, hogy megmozogassuk magunkat. Elég egy-két ötlet: meggyorsítjuk a lépteinket munkába menet, vagy lábujjhegyről sarokra hintázhatunk a talpunkon a kasszánál várakozva.

Forrás: www.kiskegyed.hu