• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Fáj a torka? Készítsen házi szopogatós cukorkát!

Készült: 2015. február 09. hétfő

Nyakig ülünk az influenzaszezonban, mindenkinek kapar és fáj a torka, és hiába kapkodjuk az antibiotikumokat, ez az egy tünet nem akar múlni. Íme a megoldás: készítsen saját szopogatós cukorkát! Mindenki tudja, hogy a torokfájásra és a száraz, kaparó érzésre a leghatásosabb ellenszer, ha folyamatosan valamilyen gyógycukorkát szopogatunk.

betegségek elleni házi szopogatós cukorka

Csakhogy a legtöbb némi gyógyszert is tartalmaz, ezért a gyártók óva intenek a folyamatos használattól, az meg nem mindig és mindenhol kivitelezhető, hogy a zsebünkben hordjuk a macimézet és abból cumizunk időről időre.

Mi hát a megoldás?

Az alábbi videó segítségével bárki könnyedén maga is elkészítheti a házi torokfertőtlenítőjét, csak némi türelem kell hozzá és egészen minimális konyhai rutin. Katt ide a videóért!

Hozzávalók:

- 1 bögre kristálycukor
- 1/2 bögre víz
- 1/2 citrom leve
- 1 kanál méz
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 kanálhegynyi őrölt szegfűszeg
- kevés porcukor

A citrom nagyon sok C-vitamint tartalmaz, míg a méz az antibakteriális hatása révén segíti a tünetek enyhülését. A gyömbér többek közt a benne lévő illóolajoknak köszönheti a jótékony hatását, és a szegfűszeget sem csupán az illata és íze miatt keverjük bele, hanem az antiszeptikus hatása miatt nélkülözhetetlen összetevő.

Az összetevőket a porcukor kivételével egy kis méretű lábosban összekeverjük és nagy láng fölött forrásig melegítjük, többször megkeverve, hogy egyenletesen elvegyüljenek egymással. Amikor a folyadék már forr, kisebbre vesszük a lángot és úgy hevítjük tovább, majd nagyjából 15-20 percet pihentetjük a tűzről levéve. Közben előkészítünk egy lapos sütőtepsit: sütőpapírt fektetünk rá. Amikor eltelt a 15-20 perc, ismét visszatesszük a sűrűsödő masszát a láng fölé, és addig melegítjük nagyon lassan, míg sűrű, sötétbarna masszát nem kapunk.

Ezután egy kanál segítségével a sütőpapírra csepegtetjük, nagyjából fél diónyi nagyságban; a bátrabbak és ügyesebbek használhatnak sütőzsákot is, de a forrósága miatt ezzel csak nagyon óvatosan szabad kísérletezni. Ezután újabb 20 percet várunk, míg a cukros cseppek meghűlnek, ezután finoman porcukrot hintünk a cukorkákra. Ez megakadályozza, hogy a cukordarabok összeragadjanak. Rázzuk össze jól, hogy minden oldalról beborítsa a porcukor - és már kész is a házi készítésű torokfertőtlenítőnk! Kis fémdobozban tárolva akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, de ha forró vízbe dob belőle 2-3 szemet, egy pillanat alatt kész az ízletes teája!

Forrás: www.ma.hu