Immuntuning őszre - gyümölcsök, amik beválnak
Lassan beköszönt a hideg idő, így nem árt, ha a szervezetedet is felkészíted a hűvös napokra. Tankolj fel vitaminokkal, rostokkal, ásványi anyagokkal - íme, négy őszi gyümölcs, amiket érdemes felvenned a napi falatoznivalók közé!

Áfonya
Ha ki kéne választani az egyik legsokoldalúbb, legfinomabb és leginkább vitamindús gyümölcsöket, az áfonya egészen biztosan ott lenne köztük. Szezonja júliustól szeptember végéig tart, így érdemes még kihasználni ezt a pár hetet. Az ára kicsit borsosabb, mint a többi őszi gyümölcsé, vitamintartalma viszont hihetetlenül magas, így akár télre lefagyasztani is érdemes belőle.
Miért jó?
Nagyon magas antioxidáns-tartalma révén az áfonya jótékonyan hat a szív- és érrendszeri megbetegedések, az öregkori problémák, a cukorbetegség, a rák, a szürke hályog és az Alzheimer-kór kialakulása ellen. Erősíti az immunrendszert, leve kiváló a fertőzések ellen. Ráadásul szuper zsírbontóként működik: tanulmányok igazolják, hogy a benne található polifenolok nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, és segítenek megakadályozni az újraképződésüket is. Egy reggeli zöld turmixba is tökéletes: adj 10 deka áfonyához 1 banánt, 1 pohár vizet, egy marék spenótlevelet, turmixold össze, és kész is az immunerősítő zöld turmix. Az áfonya rendszeres fogyasztása a memóriát is serkenti, ezért is jó ötlet ezt fogyasztani napindításkor. Ha pedig emésztési problémák gyötörnek, akkor is jó ötlet egy marék áfonya - ITT írtunk is róla, miért.
A teljes lista itt olvasható >>
Forrás: life.hu