• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
 • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
 • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
 • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
 • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
 • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Gyógyulj ki betegségedből arcod hozzá tartozó energiapontjának kezelésével!

Készült: 2015. október 28. szerda

A marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek kezelésére, megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

Betegségeinkből kigyógyulás, az arc energiapontjainak segítségével

Mindenben ami él, így az emberi testben is, megtalálható ez az elemi életenergia, mely szükséges a test öngyógyító képességéhez és ezáltal az egészség megtartásához.

Az Athara Védában marma pontoknak nevezik a különböző testszövetek (idege, izmok, erek, inak, csontok, ízületek) feletti helyeket, amik finomtesti síkon a kozmikus energiát felveszik és az energiatestben - frekvenciaspecifikusan - a nadikon keresztül keringetik, és elosztják azt a fizikai test szervei között.

A marma pontok a masszázs mellett testgyertyázással is aktiválhatók

A kezelendő személy feküdjön kényelmesen. A marma pont előmasszírozásával tegyük érzékenyebbé a kezelendő területet, így a kezelés hatékonyabb lesz. Az adott marma pontnak megfelelő illatanyagú gyertya alsó, keskeny végét helyezzük a kiválasztott területre, majd gyújtsuk meg és égessük le a zöld vonalig. A meggyújtás után szívóhatás (a meleg levegő felfelé száll) jön létre, amely az adott marma pont felett vérbőséget okoz, és serkenti a vérkeringést, ezzel elősegítve a testi, lelki és mentális amák (mérgek) távozását.

A gyertya meggyújtása után adja ki gondolatban a következő utasítást: Távozzon azonnal a füsttel, a gyertyán át, a marma ponton (az adott pont neve) keresztül a pontnál lerakódó, energiatorlaszt okozó, összes testi, lelki és mentális méreg!

A vákuum az alsó szárba húzza fel az energiapontnál lévő lerakódásokat (zöld vonal alatt), és juttatja be (spirál vonalban lefelé haladva) a hatóanyagot tartalmazó füstöt. Akkor tartja helyesen a gyertyát, ha csak felül távozik a füst belőle.

A csonkot egy odakészített, vízzel teli edényben oltsa el. A kezelés időtartama: 15 perc

Betegségek - és a hozzájuk tartozó pontok

arcmasszázs, energia pontok stimulálása

1. pont: sthapani (szemöldökhöz)

Elhelyezkedése: homlokcsont szemöldök közötti szőrtelen része.
Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: agyvérzés, spaszticitás, izommerevség, izomösszehúzódás, ájulás, hányinger, hányás, heves szívdobogásérzés, migrén, fejfájás, orrmelléküreg-gyulladás, álmosság, szédülés, forgásérzet jellegű szédülés (vertigo), tájékozódási zavarok, memóriazavarok, koncentráció hiánya, alvászavarok, hiperaktivitás, orrvérzés, félelem, szorongás, ingerlékenység.
Masszázstechnika: körkörösen végzett, gyengéd, simító mozdulat.
Testgyertya: kubeba, eukaliptusz.


2. pont: ashrú antara (szemöldökív
)

  • Elhelyezkedése: szemöldök közepe, szem körüli körkörös izom (mindkét oldalon).
  • Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási problémák, szürkehályog, zöldhályog, homloküreg-gyulladás, orrdugulás, szem túlerőltetése, szemfájdalom, székrekedés.
  • Masszázstechnika: szemöldök hosszában végzett sepregető mozdulat.
  • Testgyertya: erdei fenyő.


3. pont: avarta (forgás)

  • Elhelyezkedése: szemöldök feletti ív, a szemöldök fül felöli végén (mindkét oldalon).
  • Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: fejfájás, arcüreggyulladás, látási zavarok, orrmelléküreg-gyulladás, agyrázkódás, arcidegfájdalom, nátha.
  • Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középső ujjal körkörös gyúrómozdulatok.
  • Testgyertya: szantál.


4. pont: apanga (külső sarok)

  • Elhelyezkedése:felületes halántéki verőér és visszér, külső szemzug (mindkét oldalon).
  • Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: látási zavarok, szürkehályog, zöldhályog, fényérzékenység, szemfájdalom, szem bakteriális fertőzése, szem alkalmazkodási rendellenessége, szemszárazság és vörösség, látótér defektusok, látóideg-gyulladás.
  • Masszázstechnika: hüvelyk-, mutató-, vagy középsőujjal végzett ritmikus (erős és gyengéd) nyomás.
  • Testgyertya: orbáncfű, ilang-ilang.


5. pont: phana (orr)

  • Elhelyezkedése:orrszárny (mindkét oldalon) Javallat masszázs és testgyertyázás esetén: köhögés, nátha, orrpolip, orrdugulás, orrbemeneti gyulladás, orrgarat gyulladása, orrmelléküreg-gyulladás, szaglóképesség elvesztése
  • Masszázstechnika: a hüvelyk- és a mutatóujj körmével nyomva stimuláljuk
  • Testgyertya: erdei fenyő.


A további pontokat itt találja >>

Forrás: Kiskegyed.hu