• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
 • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
 • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
 • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
 • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
 • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Olaszországi tanulmányút - Lignano 2014

Készült: 2013. november 29. péntek Módosítás: 2014. szeptember 09. kedd

A Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesülete 2014.06.26-tól - 2014.07.05-ig tanulmányutat szervez az olaszországi Lignano-ba, amelyre várja minden érdeklődő jelentkezését.

Fisze Lignano olaszországi tanulmányút 2014

  Időpont: 2014.06.26 - 2014.07.05.                  Időtartam: 10 nap / 9 éj
  Utazás:
autóbusszal                                         Elhelyezés: tengerparti apartmanokban
  Ellátás:
önellátó

Általános leírás


Lignano az észak-adriai tengerpart legszebb része. Igazi nyüzsgő, modern tengerparti üdülőhely, arany színű homokos tengerparttal, hatalmas zöld területekkel, természetesen meghagyott fenyőerdőkkel, nyugodt helyen épített szálloda- és bungalónegyeddel. Legfőbb vonzereje a 100 m széles, kb 8 km hosszan elterülő homokos strandja, mely a laguna és a tenger közötti földnyelven fekszik, valamint modern kikötője, ahonnan a közeli városokba, így Velencére is kirándulhatnak a strandolásban megfáradt nyaralók. Lignano Sabbiadoro a korábbi városközpont ma már a legmozgalmasabb részhez tartozik, itt található a legtöbb étterem, diszkó, és minden, ami a szórakozással kapcsolatos. Az Észak - Adria közismert fürdővárosa három részre tagolódik: Lignano Pineta - csodálatos fenyőerdővel körülvett üdülőközpont, a nyugodt pihenésre vágyóknak ajánljuk. Lignano Sabbiadoro (Aranyhomok) - 200 m széles finomhomokos strandja a vonzereje, valódi turistaparadicsom. Lignano Riviérát a sportok kedvelőinek ajánljuk elsősorban.

Forrás: www.nagyutazas.hu

A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2014. április 15-ig! A részletfizetési lehetőség továbbra is fennáll.


A jelentkezéshez szükséges:
 • a jelentkezési lap elküldése, valamint
 • az előleg 10.000 Ft átutalása a Fisze számlájára!
JELENTKEZÉSI LAP:
Bővebb információ kérhető: Almásiné Marikától, tel.: 06 (70) 977 6824, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


1. nap

Indulás a hajnali órákban Edelényből. További felszállási lehetőség Miskolcon - Mezőkövesden - Gyöngyösön - Budapesten - Székesfehérvárott - Balatonlellén. Folyamatos utazás: Lenti - Maribor - Ljubljana - Trieszt útvonalon, rövid pihenőkkel. Késő délután a szállások elfoglalása LIGNANOBAN. A nap további részében szabadprogram és strandolási lehetőség.

* Edelény – Lignano távolság: 870 Km / Menetidő: pihenőkkel kb. 12 óra

Szállás: 3 légterű 2 hálószobás 4-5 ágyas erkélyes lakásokban 250 méterre a strandtól.
A lakások felszerelt konyhával rendelkeznek. Részletes leírás:
www.fratelligoldoni.hu / olasz tengerpart / Lignano

2. nap

Szabadprogram, pihenés, strandolás.


3. nap

Egész napos kirándulás VELENCÉBE. Reggel 08:00 órakor elutazás autóbusszal a Punta di Sabbionei kikötőbe. Hajókirándulás a lagúnákon (kb. 4 órás program) Le Vignole - Tré Porti - Burano - Mazzorbo - Torcello - Murano - San Michele - Fondamente Nuove - Arsenale.
Utasaink a kirándulás alatt két szigeten kötnek ki: BURANO: látogatás a csipkeverő asszonyoknál, a színes házairól is híres „alvó” szigeten. MURANO: az üvegeiről elhíresült sziget, elizoláltan alussza álmát, de „a Fornace-k” időről-időre szélesre tárják kapuikat a látogatók előtt. Egy előadás keretében szemtanúi lehetnek a híres muránói üveg születésének, majd a Vetreria kínosan elegáns polcain csodálhatják meg a hazájának nagy hírnevet hozó üvegkölteményeket. Délután városnézés Velencében. Késő délután szabadprogram a városban, majd este visszautazás a szálláshelyre.


4. nap

Szabadprogram, pihenés, strandolás.


5. nap

Reggel látogatás a lignanoi piacon, majd déltől szabadprogram, strandolás. Piac után fakultatív kirándulási lehetőség Veronába és Mantovába. Veronai városnézés: Aréna - Júlia Háza - Piazza dei Signori - Városháza - Scaligeri palota - Dóm, majd rövid szabadprogram. A nap második felében látogatás a Pó torkolatába, a Gonzagák városába, a Mantovai Hercegségbe. Hazaérkezés késő este.


6. nap

Egész napos szabadprogram, pihenés, strandolás.


7. nap

Reggel látogatás a Padovai kórházban, rövid városnézés ( Szent Antal Bazilika - Szobor park - Pedrocchi kávéház - Egyetem - Piazza delle Erbe ), majd továbbutazás Abano Termébe, ahol a fürdő komplexumot látogatjuk meg. Este visszautazás Lignanoba.


8. nap

Délelőtt látogatás a lignanoi természetvédelmi parkban és állatkertben. A nap további részében szabadprogram, pihenés, strandolás.


9.nap

Egész napos szabadprogram, pihenés, strandolás. Este szervezett vacsora és zenés est a La Bocce Étterem kerthelységében, élő zenével, vacsorával.


10. nap

Délelőtt 10:00 órakor a szállás elhagyása, rövid pihenő és séta a trieszti riviérán, látogatás a Miramare kastély parkjában. Hazaérkezés az éjszakai órákban.RÉSZVÉTELI DÍJ:

Fisze tagoknak – 69.900,- Ft/fő
Nem tagoknak - 74.900,- Ft/fő
 
JELENTKEZÉSI LAP:
A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk 2014. április 15-ig!
 
A RÉSZVÉTELI DÍJ tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat:
 • szállást 9 éjszakára többlégterű, összkomfortos apartmanokban
 • rezsi költséget, valamint az ágyneműhuzatot ( kivéve takaró )
 • a lakások kötelező takarítási költségeit
 • idegenforgalmi adót
 • autóbusz közlekedést
 • autópálya díjakat
 • visszaúton trieszti kirándulást
 • idegenvezetést, tolmácsolást

FAKULTATÍV PROGRAMOK (minimum 30 fő együttes jelentkezése esetén) :
 • Velencei egész napos kirándulás sziget túrával             30.00 Eur / fő
Az ár tartalma: autóbusz közlekedés, pályadíj, parkolás, behajtási engedély, kikötői illeték, szigetlátogatás Burano szigetén, látogatás Murano szigetén az üveggyárban üvegfúvó bemutatóval, velencei belvárosi városnézés idegenvezetéssel, hajójegy oda – vissza útra.
 • Verona – Mantova    25.00 Eur / fő
Az ár tartalma: autóbusz közlekedés, pályadíj, parkolás, behajtási engedély, veronai városnézés, mantovai városnézés.
 • Lignano – állat és botanikai kert / fél napos program        12.00 Eur / fő
Az ár tartalma: autóbusz közlekedés, belépő
 • Lignano – Piac, hétfői napokon, létszámtól függetlenül!     0.00 Eur / fő
Az ár tartalma: autóbusz közlekedés
 • Padova – Abano Terme, kórház és fürdő látogatás          25.00 Eur / fő
Az ár tartalma: autóbusz közlekedés, pályadíj, parkolás, behajtási engedély, padovai belvárosi városnézés idegenvezetéssel, Abano Terme fürdő látogatás.
 • Élő zenés éttermi est vacsorával az utolsó este               25.00 Eur / fő
Az ár tartalma: 3 fogásos vacsora, étterem bérleti díj, welcome drink, személyzet, élő zene.
 
A TELJES PROGRAM LEÍRÁS letölthető innen:
 
Bővebb információ kérhető: Almásiné Marikától, tel.: 06 (70) 977 6824, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.