Harkányi továbbképzés 2014. szeptember 12.

Készült: 2014. szeptember 01. hétfő Módosítás: 2014. szeptember 23. kedd

Intézetünk kettő éve, szakdolgozók részére továbbképzést szervezett. A sikerre való tekintettel, de téma aktualitását szem előtt tartva „Taigetostól az Olimpiáig - fogyatékosságból eredő akadályoztatás, társadalmi és emberi elfogadása„ címmel szabadon választható elméleti képzést szervezünk, szakdolgozók részére. Az 1., 2., 9., 12., 15. szakmacsoportoknak a Vasútegészségügyi NKK Kft Mozgásszervi Rehab Intézete és a Magyar Gyógytornászok - Fizioterapeuták Társasága közös rendezésében.

Az alapellátásban, de főleg a háziorvosi rendszerben dolgozók részére, hiszen a betegük életét egyrészt ők kísérik végig. A védőnők szerepe is fontos a sérült gyermeket nevelő szülők segítésében, tanácsok adásában. A fogyatékossággal élők állapotának javításában és megőrzésében a mozgásszervi és fizioterápiás valamint a rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoportban dolgozók nagy szerepet vállalnak.


Harkányi Gyógyfürdőkórház

Zsigmondy Vilmos: Harkányi Gyógyfürdőkórház - web: http://www.harkanykorhaz.hu/hu

Időpont: 2014. szeptember 12. péntek
Helyszín: Harkány, Bajcsy Zs. E. u. 1. sz.
 
A Harkányban megrendezendő továbbképzés 16 pontra minősítve: 12282/2014 számon.

Letölthető dokumentumok:


Tudunk-e eleget azonban, valamilyen fogyaték miatt akadályoztatott embertársunkról? Tudjuk-e segíteni őt úgy, hogy számára építő legyen? Ismerjük-e azokat a társadalmi lépéseket, melyeket védelmükre hoznak, meg a törvényalkotók?


A továbbképzésünkön történeti áttekintést kapunk a különböző korok fogyatékossághoz való viszonyulásáról s a rehabilitáció, mily módon alakult, formálódott napjainkig. Megismerhetjük a Pető módszert, mely hungarikum.

Érdekes kérdés lehet, hogyan jelennek meg a gyermekek pl. rendszeres mozgásszervi rehabilitációban vidéken ambulanter illetve fekvőbeteg intézetekben a Pető Intézetben eltöltött évek után, családban élve?

Az oktatásban, testnevelésben, az integráció érdekében felmérések készülnek, mely még értékesebb élethez segítik azokat, akik valamilyen fogyaték miatt akadályoztattak.

A társadalomi igénnyé vált a teljesebb élet. Munkahelyi közösségekben ”Érzékenyítő” program keretében mutatkoznak be, látás, hallás, mozgásszervi valamint mentális fogyatékkal élő társaink, a jobb befogadás érdekében.

A programban paraolimpikon úszónkat is meghívtuk, hogy beszéljen a sporthoz való viszonyáról.

A felmerülő kérdéseket kötetlen formában az előadás után beszéljük meg, a vállalkozóbbaknak csögőlabda-játék bemutatása.