• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Zakopanei tanulmányútról képes beszámoló

Készült: 2014. szeptember 22. hétfő Módosítás: 2014. szeptember 23. kedd

Nagyon szomorú-esős időben indultunk útnak Miskolcról 2014.09.11-én Lengyelország irányába, ahol célunk, hogy megtapasztalhassuk a magas hegyi klíma ingerlő hatását. A rossz idő ellenére nagyon jókedvű volt a társaság, hiszen egy kis környezetváltozás mindenkit jó kedvre deríthet, főleg ha jó programok is vannak kilátásban.

Zakopanei tanulmányútról képes beszámoló

A szakmai program előtt úgy gondoltunk tisztelgünk a múltnak olyan formán, hogy a szálláshelyünktől autóbusszal két-három óra járásnyira lévő Auschwitzba megyünk. Itt megtekintjük a főbb barakkokat, kiállításokat és az éppen maradt krematóriumokat is. Hát megtekintettük és úgy gondolom mindannyiunk nevében mondhatom, hogy megrázó élményben volt részünk. Szinte hihetetlen, hogy azt a sok szörnyűséget élő emberekkel követték el.

Utána átmentünk Birkenauba is, ahol a szörnyűségek további borzalmai tárultak elénk. Úgy gondolom ezt egyszer mindenkinek látnia kellene, hogy örökre emlékezzen rá.

A napot tovább folytatva megkerestük szálláshelyünket, ahol már vártak bennünket finom vacsorával. Az egésznapos utazás és a szívbe markoló látvány után alaposan elfáradtunk, de egy kis esti megbeszélést azért még tartottunk, összegezve a látottakat és megbeszéltük a másnapi programunkat is.

Másnap korán reggel indultunk, hogy még kora délelőtt megtekinthessük a Kasprowy csúcsot a Tátra csodálatos kilátásbeli ajándékát. Lanovkával jutottunk fel majdnem 2000 méterig.

A magashegyi ingerhatás azonnal érződött hatalmas szél formájában, amit egy kis eső is követett. A bátrabbak elindultak a 2036 m magasságot meghódítani esőkabátban, harcolva az erős széllel. A fél órás természeti elemekkel való küzdelem után meghódítottuk a csúcsot, bár nagyon kellett kapaszkodni, ha nem akartuk, hogy a szél elfújjon bennünket.

Akik feljutottak a csúcsra elmondták, hogy felejthetetlen élményben volt részük. A felhők olyan gyorsan jöttek és mentek, hogy szinte másodpercek alatt eltűnt egy ember a láthatárról és ugyanolyan gyorsan újból láthatóvá vált.

A teljes leírás letölthető képekkel:

Üdvözlettel: Lénárt Miklósné (Csöre)