• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
 • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
 • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
 • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
 • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
 • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Természetgyógyász alapképzés - Fitoterápia Tanfolyam

Készült: 2014. december 17. szerda Módosítás: 2014. december 17. szerda

Egyre több a holisztikus gyógyítás, a természetgyógyászat iránt érdeklődő beteg, aki olyan gyógymódok és terápiák előnyeire vonatkozó kérdésekkel jelentkezik, amire egy általános egészségügyi képzettséggel rendelkező szakdolgozó nem ismeri a választ. A FESZ 2014 évi Kongresszusán elhangzott „Patikán kívül forgalmazható gyógyhatású termékekben rejlő üzleti lehetőségek” előadás keltette igény alapján Szövetségünk Fitoterapeuta szakvizsgára felkészítő tanfolyamot indít.

Természetgyógyász alapképzés - Fitoterápia Tanfolyam

A tanfolyamra egészségügyi szakdolgozók jelentkezését várjuk az alábbi területekről:

 • Gyógyászatisegédeszköz-forgalmazó
 • Gyógytornász
 • Fizioterápiás asszisztens
 • Ápoló

I. Természetgyógyász alapmodul átfogó ismereteket ad a természetgyógyászat egészéről, tisztázza a természetgyógyászat fogalmait és módszereinek alkalmazási lehetőségét, és alapfeltétele a későbbi Fitoterapeuta szakvizsgára jelentkezésnek.

Tanfolyami napok 2015-ben: jan. 10., febr. 7., márc. 7., ápr. 24-e.
A konzultációs napokon 9-18 óráig tartanak az előadások.

Előadások helyszíne: Forgalmazók az Egészségért Szövetség
1054 Budapest, Podmaniczky tér 4. II.em 5. (M3 metró, Arany János u-i megállónál)

II. A természetgyógyász alapmodul vizsgára jelentkezésének feltétele egy 5 napos életmódtáborban történő részvétel. Életmód tábor időpontja: 2015. április 23-27.

Az alapmodul vizsgát várhatóan 2015 májusban tartja a GYEMSZI-ETI.
A modulvizsga egy 100 pontértékű feladatlap kitöltéséből áll. A vizsgázó megfelelt, ha legalább 50+1 pontra teljesíti a feladatlapot. A sikeres modulvizsgáról “Igazolást” kap a vizsgázó, mely természetgyógyászati tevékenységre nem jogosít, de a szakmai vizsgára jelentkezés feltétele.

III. A képzést a Természetgyógyász alapmodul vizsgát követően 2015 májusban folytatjuk a Fitoterápia szakvizsgára felkészítő tanfolyammal.

A részletes növényismeretet és a gyógynövények hatóanyag szerinti csoportosítása alapján történő oktatást Dr. Csupor Dezső a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának adjunktusa, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, Gyógynövény Szakosztály elnöke tartja.

A gyógyászati segédeszközt forgalmazó szaküzletekben jelenleg is több vállalkozás forgalmaz különféle fürdősókat, kenőcsöket, teákat és táplálék kiegészítőket.
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet két csoportba sorolja a gyógynövény alapú szereket, (gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hagyományos növényi gyógyszer) de az OGYI által nyilvántartott termékeken kívül számtalan olyan termék kapható kereskedelmi forgalomban, melynek hatásosságáról és hatóanyagairól a képzés során elsajátított ismeretek birtokában a forgalmazók megfelelően tájékoztathatják majd a hozzájuk forduló betegeket.

Tanfolyami kedvezmények:

 • A Természetgyógyász alap + Életmód tábor + Fitoterápia tanfolyamra történő együttes jelentkezés esetén A Fitoterápia tanfolyam díjából 20.000,- Ft
 • Forgalmazók az Egészségért Szövetség tagjainak 5%


Letölthető dokumentumok:


A tanfolyamokról bővebb tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken:

Forgalmazók az Egészségért Szövetség
1054 Budapest, Podmaniczky tér 4.
www.gyogyasz.hu
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 1/428 0747; 30/359 0544
Nagy Edit oktatásszervező