XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia összefoglaló

Készült: 2015. szeptember 23. szerda Módosítás: 2015. október 07. szerda

A konferencia 2015. szept. 16-18-án került megrendezésre Balatonfüreden a Flamingó Wellness Hotel-ben. A fizioterápia területéről - talán - nem is volt 2-3 főnél több résztvevő ezen a rendezvényen, ami sajnálatos, hiszen a járóbeteg ellátásban nem kis rész jut a szakmaterület minden résztvevőjének.

A XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási és a XII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

A konferencián készített képek, ide kattintva tekinthetők meg a galériában >>

Lehet, hogy a szerdai nappal kezdődő 3 nap, vagy a nem igazán kedvező anyagi vonzata miatt nem tudtak eljönni kollégák, munkatársak, ami indokolhatja a kevés résztvevőt. Összességében sem voltak olyan sokan (kb. 170-180 fő), ami az utóbbi időben szinte minden szakmaterület konferenciájára jellemző.

Ennek ellenére a szervezők, a kiállítók és az előadók a lehető legjobban és a legtöbbet próbálták nyújtani a hallgatóságnak.

Az előadások nagyon tartalmasak és magas színvonalúak voltak, volt vacsorával egybekötött táncos program, fürdési lehetőségek szép számmal stb…

A szerdai -10 órakor kezdődő- szakmai program délelőttje szinte folyamatosan előadásokkal zajlott, a délután pedig párhuzamosan a szakdolgozói blokkal. Tartalmát tekintve a délelőttiben volt ágazati menedzsment, intézményi menedzsment blokk, a délutániban szintén, kiegészítve nemzetközi kitekintéssel (sajnos a párhuzamosan zajló szakdolgozói blokk-ban nem tudtam részt venni).

Csütörtökön délelőtt nagyon sok érdekes előadást hallhattunk a táplálkozás és a metabolikus betegségek, délután pedig a népegészségügy és a lelki egészség témaköréből.

Pénteken délelőtt egészségpolitikai fórum volt, melyen már nem tudtam részt venni. (Pedig talán ez lett volna a „legizgalmasabb“ témakör).

Elmondhatom, hogy ilyen fórumon még soha nem vettem részt. Megérte elmenni, mert egy kis kitekintést, rálátást kaptam a járóbeteg ellátás sarkalatos kérdéseire, problémáira és megoldásra váró feladataira.

Az összefoglaló letölthető innen:


Budapest, 2015. szeptember 22.

Duhaj Piroska
fizikoter. assz. és eü.-i szakoktató