• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Itt az új Egészségügyi Szakmai Kollégiumi lista! - medicalonline

Készült: 2016. február 19. péntek Módosítás: 2016. február 19. péntek

2016. február 15. - "Ma délelőtt vették át megbízólevelüket az új Egészségügyi Szakmai Kollégium 61 tagozatának vezetői és tagjai" – értesült a MedicalOnline. Mint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, tavaly május 13-án lejárt az Egészségügyi Szakmai Kollégium vezetőségének, tagozatvezetőinek és tagjainak mandátuma.

A kétszintű kollégiumi struktúrát 2011-ben alakította ki Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, akkor ünnepélyes keretek között, nyilvánosan adták át a tagozatok képviselőinak a megbízóleveleket, amelyek négy évre szóltak. A grémium lejárt mandátumát tavaly nyáron hosszabbította meg Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, azonban a tagság megújítása elmaradt. Időközben január 1-jével hatályba lépett az a miniszteri rendelet, amely átalakított néhány tagozatot, a ma kinevezettek már eszerint kaptak megbízatást. Néhány tagozatba azonban az elmúlt fél évben sem sikerült tagokat delegálni, információink szerint a tagokat vagy tagozatvezetőket ezekbe a szakmai csoportokba később nevezik ki, így például nem teljes többek között a háziorvosi, vagy a klinikai szakpszichológiai tagozat sem.

Három új tagozat alakult, az egynapos sebészet és a hospice ellátás mellett külön grémium képviseli a védőnőket, akik eddig a gyermek alapellátási tagozathoz tartoztak. Az új tagozat vezetésére azt a Bábiné Szottfried Gabriellát kérték fel, aki mint Fideszes országgyűlési képviselő, miniszteri megbízottként a védőnői szolgálat átalakítására tett javaslatot több hónapnyi országos roadshowját követően, ám ennek nyomán azóta sem alakult meg a Nemzeti Védőnői Szolgálat. Más tisztségben ismertük eddig dr. Velkey Györgyöt is, aki márciusig vezeti még a Magyar Kórházszövetséget, ő a Csecsemő és gyermekgyógyászati tagozat tagja lett.

A teljes cikk, illetve az új Egészségügyi Szakmai Kollégiumi lista itt érhető el >>

Forrás: http://www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/itt_az_uj_egeszsegugyi_szakmai_kollegiumi_lista