• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Balneoterápia szakirányú továbbképzés a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán

Készült: 2016. augusztus 01. hétfő Módosítás: 2016. augusztus 01. hétfő

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara - a Műszaki Földtudományi Karral közösen - Magyarországon elsőként dolgozta ki és hirdeti meg a Balneoterápia szakirányú továbbképzését, mely egészségügyi oklevélre épülve másoddiplomát ad a hallgatók kezébe.

A három féléves képzésen szerzett végzettség rendkívüli előnyt és lehetőséget biztosít a balneoterápiai szakember képzettséget megszerzettek számára a gyógyvízzel történő gyógyászat szerteágazó területein.

Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Balneoterápia SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK: http://ek.uni-miskolc.hu

A szakirányú továbbképzés indításának időpontja: 2016. szeptember 1.
Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 15.

A Balneoterápia szakirányú továbbképzés Magyarországon elsőként indul. Az egyedülálló speciális képzés indokoltságát a rohamosan fejlődő gyógyturizmus és egészségturizmus adta lehetőségek és igények erősítik, hiszen hazánk köztudottan gyógyvíz-nagyhatalom, mely adottság kiaknázásához megfelelő szakemberek hiánypótló interdiszciplináris képzése szükséges.

Célunk tehát olyan korszerű balneoterápiai szakember képzése, aki támaszkodva orvos- és egészségtudományi végzettségére komplexen lát rá az ásvány- és gyógyvízzel történő gyógyító, megelőző és rehabilitációs tevékenységekre. Mindezt a diagnosztikus és terápiás ismeretek mélyítésével, a bizonyítékokon alapuló gyógyítás ide vonatkozó tartalmainak megismerésével, az ásvány- és gyógyvizekkel kapcsolatos természettudományi ismeretek elsajátításával éri el.

A másoddiplomát adó képzés elvégzésével az új ismeretek birtokában a balneoterápiai szakember képessé válik balneoterápiát tervezni és kivitelezni, gyógymódokat összehangolni, infrastrukturális átalakításban, minőségfejlesztésben részt venni, valamint önálló kutatást végezni. A hallgató a képzés által kutatás-módszertani tanulmányokkal, marketing és jogi ismeretekkel ötvözött, a hazai gyógyászatban egyedülálló és praktikus fizio- és balneoterápiás szaktudással gazdagodik.

További részletek letölthetők innen: