• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Elméleti és gyakorlati fizioterápia c. könyv

Készült: 2013. március 28. csütörtök

Kiadónk (a KÁDIX Kiadó) 3 éve jelentette meg Diricziné Barna Gyöngyi: Elméleti és gyakorlati fizioterápia c. könyvét. A könyv felépítése követi a fizioterápia hagyományos felosztását, megtalálható benne az elektro-, foto-, mechano-, hidro-, balneo-, termo- és klímaterápia, az inhalációs kezelések, valamint a masszőrképzés számára különösen fontos aromaterápia.

Elméleti és gyakorlati fizioterápia

Az elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati megvalósításra, lépésről lépésre leírja a gyakoribb kezelések vagy elektrodiagnosztikai vizsgálatok menetét, amelyet jól értelmezhető ábrákkal is kiegészít. Tartalmaz olyan friss információkat is, pl. a magnetoterápia területéről, amely újdonságot jelenthet a már régen a szakmában dolgozó kollégák számára is.

A szerző az anyag formátumának kialakításánál , tagolásánál felhasználta az elmúlt, több mint két évtizedes tanítási tapasztalataitannak érdekében, hogy a tananyagot minél könnyebben tanulhatóvá tegye. A szöveg elrendezése, a fontos fogalmak, kulcsszavak kiemelése, felsorolások, táblázatokba rendezés mind a könnyebb áttekinthatőséget és a tanulást segítik.

A kiadvány jó szívvel ajánlható a fizioterápiás szakasszisztens, valamint a masszőrképzésben résztvevő tanulóknak, de jó szolgálatot tehet az ápoló, rehabilitációs tevékenység terapeuta és a gyógytornász tanulók körében is. Emellett haszonnal forgathatják azok, a már régebb óta a szakmában tevékenykedő szakemberek is, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, ill. felfrissíteni.

A kiadvány ára 3.150,- Ft (a cikk készültekor).

A könyv megrendelhető a KÁDIX Bt-nél:
1037 Budapest, Laborc u. 67.,
tel.: 1-388-0141, fax: 1-430-1153,
e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.