• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

Az elektroterápia gyakorlati kézikönyve

Készült: 2015. július 21. kedd

Elsősorban gyógytornászoknak és gyógytornász hallgatóknak ajánljuk, de hasznos lehet mindenkinek aki az elektroterápia iránt érdeklődik.

Az elektroterápia gyakorlati kézikönyve

Koncsek Krisztina - Monek Bernadett - Szíver Edit: Az elektroterápia gyakorlati kézikönyve
Részletek: A gyakorlati és elméleti oktatásban eltöltött éveink, tapasztalataink alapján indokoltnak láttuk egy olyan kézikönyv megírását, mely rövid, tömör és lényegretörő. A gyakorlati jegyzet megalkotásakor célul tűztük ki, a gyógytornász-fizioterapeuta munkája során rendelkezésre álló, úgynevezett alapvető elektroterápiás kezelések bemutatását. Természetesen – a szakirodalmat áttekintve – mind a hazai, mind a nemzetközi piacon jelenleg is rendelkezésünkre állnak kiváló könyvek, jegyzetek, melyek rendkívüli részletességgel mutatják be a fizioterápiához tartozó összes modalitást. Sajnos, egyrészt az elmúlt évek alatt a gyógytornászok képzési rendszerében bekövetkező változások, másrészt az évről évre változó anyagi erőforrások lehetősége miatt ilyen részletességgel nem áll módunkban integrálni ezeket a hallgatók elméleti és gyakorlati oktatásába. Elképzeléseink szerint egy gyakorlatorientált kézikönyv megfelelő útmutató lenne a tanulás, és későbbiekben a mindennapi gyakorlat során is. Az egyes fejezetek a gyógytornász munkája során és a szegedi gyakorlóterületeken leggyakrabban alkalmazott elektroterápiás kezeléseket ismertetik, melyek a gyakorlati képzés tematikáját alkotják. A kézikönyv három fontos követelménynek igyekszik megfelelni: összegzi az alapelveket, hangsúlyozza a gyakorlati kivitelezés technikáját, illetve az esetlegesen felmerülő problémákat, továbbá tanulási segédanyag összefoglaló kérdésekkel, problémamegoldó feladatokkal. Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy egyetlen könyv és jegyzet sem helyettesítheti a terapeuta gyakorlati jártasságát és gyakorlatban szerzett tapasztalatát.

További részletek a Flaccus FPI Pedagógus Könyvesbolt oldalán. Sajnos itt jelenleg elfogyott a könyv, de könyvtárakban, vagy online aukciókon valószínűleg hozzá lehet jutni.

Forrás: flaccus.hu