• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.

A Magyar Balneológiai Egyesület 2018. Évi Nagygyűlése, 2018.11.23-25., Hajdúszoboszló

A Magyar Balneológiai Egyesület 2018. Évi Nagygyűlése

Ismét eltelt egy év és újra hívom Önöket éves kongresszusunkra (nagygyűlésünkre), melynek ezúttal Hajdúszoboszló ad otthont. Hajdúszoboszló nem először helyszíne kongresszusainknak. Az előző rendezések sikere megalapozza azt, hogy idén is remek körülmények fogadnak bennünket, de a kongresszus sikere döntően rajtunk múlik! Ennek érdekében minél több magas színvonalú előadást és mennél több résztvevőt várunk! Szoboszló települést 1075-ben említik először az írások. Thököly 1606-ban telepít ide hajdúkat, ez alapozza meg a hajdúváros címet. Viharos történelmi múlt után a város igazi fellendülését az 1925-ben feltárt termálvíznek köszönheti, amelynek gyógyító alkalmazása Pávai Vajna Ferencnek köszönhető. Hajdúszoboszló hazánkban a Budapest és Hévíz után a legtöbb vendégéjszakát tudhatja magának, itt van Európa legnagyobb területű fürdője. Ugyanakkor a wellness mellett az egyik legnagyobb kórházi háttér nélküli gyógyászatot is itt találjuk, melynek orvosai előző rendezvényeinken rendszeresen szerepeltek tudományos előadásaikkal.

Bővebben ...

A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése, 2017.11.17-19., Aranyszöm Rendezvényház

A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése, 2017.11.17-19., Aranyszöm Rendezvényház

Tavaly Hévízen ünnepeltük egyesületünk alapításának 125. évfordulóját, kiemelt rendezvénnyel, kiadványokkal. Az idei év nem kínál ilyen jelentős ünnepi eseményt, ha úgy tetszik a „dolgos hétköznapok” ünnepe következik, amikor újra találkozhatunk november 17-19. közt, Mórahalmon. Mórahalom nem ismeretlen a gyógyfürdők ügyeit ismerők számára. Tavaly a Magyar Fürdőszövetség „az év feltörekvő fürdője” kategóriában a Szent Erzsébet Mórhalmi Gyógyfürdőt első helyezéssel ismerte el. Maga a település 1992-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 1989 óta város a mintegy 6000 lakosú település. Ebből következőleg a városi rangot adó intézményei mind új építésűek, az építészet iránt érdeklődők legnagyobb örömére. 2003-ban a régi művelődési ház rekonstrukciója nyomán készült el az „Aranyszöm Rendezvényház”, amely vándorgyűlésünknek ad majd helyt. A gyógyfürdő vonzerejének köszönhetően több szálloda (Colosseum, Elixir) és panzió létesült. A település nevezetessége a Nagszéksós–tó bivalyrezervátum, valamint, hogy itt született Tóth Menyhért festőművész. Vándorgyűlésünk fő témája a balneoterápia és a wellness viszonya lesz.

Bővebben ...

A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése, 2016.11.18-20. NaturMed Hotel Carbona, 8380 Hévíz, Attila u. 1.

A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése - Hévíz

Tisztelettel meghívom Önöket és Önökön keresztül valamennyi érdeklődőt egyesületünk 2016. évi Nagygyűlésére. Ahogy azt a meghívó megszokottól eltérő formáján és címén is észrevehették ebben az évben ünnepi alkalomra hívom Önöket. Egyesületünk 125 éves! A meghívó a szokásos technikai tudnivalók mellett rövid áttekintést is tartalmaz történetünkről. A történeti előzmények ismertetéséből láthatják, hogy ritka jubileum ez a hozzánk hasonló tudományos egyesületek történetében. Ritkaság - és ez elődeinket dicséri - hogy felismerték a közös cselekvés fontosságát, ennek érdekében össze tudtak fogni, és akkor még szokatlan módon tudományos egyesületet alapítottak. Ritkaság azért is, hogy az egyesület és persze a tudományág, a balneológia, amellyel foglalkozunk fennmaradt - két világháború, több forradalom, többszörös rendszerváltás ellenére - mind a mai napig. A magyar balneológia egyik fellegvára Hévíz, várja Önöket.

Bővebben ...

XVIII. Országos Járóbeteg Szakellátási és XIII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia, Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel, 2016. szeptember 14-16., szerda-péntek

XVIII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia

Küldetésünk nem változott: továbbra is szeretnénk fórumot biztosítani a járóbeteg szakellátás szabályozói környezetét, intézményi menedzsmentjét és szakmai újdonságait érintő témákban mind szakdolgozói, szakorvosi és intézményvezetői szinteken, demonstrálva, hogy teamként tudunk jól megfelelni a környezet, a változó demográfia és morbiditás keltette kihívásoknak. Célunk továbbá az is, hogy konferenciáink előadásai a járóbeteg szakellátás fejlesztését támogassák. Főként olyan átfogó, általános jellegű előadásokat várunk, amelyek a járóbeteg szakellátás, egynapos ellátás szervezésével, minőségének, megfelelőségével, javításával foglalkoznak. Idei konferenciánk előadás témáival is keressük a kapcsolatot az ellátórendszer többi szereplőjével: egészségszervezés, alapellátás, sürgősségi ellátás, egynapos sebészeti és kúraszerű ellátások itthon és külföldön egyaránt.

Bővebben ...

XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia, Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel, 2015. szept. 16-18.

XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia

Hagyományainkat megtartva Szövetségeink igyekeznek figyelni tagjaink elvárására, véleményére, ezért folytatjuk programjaink, működésünk megújítását. A konferencia szinvonalát 2 éve emelte a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség a Medicina 2000 Előadói Díj megalapításával, amelyhez tavaly csatlakozott a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara előadói díja is. Ezek a díjak megpezsdítették minden blokkunk előadóit, de az elnökség odafigyelését is. Szintén 2 éve nyújtunk részvételi támogatást tagjainknak, hogy mind többen tudjanak eljutni konferenciánkra. A tavalyi évtől a Medicina 2000 rendszeres jogszabályfigyelést biztosít tagjainak, s fejlesztettük sajtó megjelenésünket, amelyet 2015-ben még magasabb szintre kívánunk emelni.

Bővebben ...