• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Magyar Balneológiai Egyesület 2014. évi Nagygyűlése, Bükfürdő, Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, 2014. november 21-23.

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum


Kedves Kolléganők! Kedves Kollégák!
Kedves Érdeklődők!

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk egyesületünk évi nagygyűlésére, amelyre idén Bükfürdőn kerül sor. A rendezvény vendéglátója és helyszíne a nemrég megújult Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, s szokásaink szerint péntek délután kezdjük, és vasárnap délelőtt fejezzük be összejövetelünket (november 21-23.).

Bükfürdőt nem kell bemutatni a balneológusoknak. Hazánk e lendületes fejlődő gyógycentruma nem csak a hazai gyógyidegenforgalom, de a nemzetközi gyógyturizmus kedvelt célpontja. A gyógyfürdő mellett számos, különböző, de jó színvonalú elhelyezés és étterem közt válogathatnak a résztvevők.

A hely szelleme magától értetődően adja a nagygyűlés egyik fő témáját: az egészségügyi turizmus és a balneológia viszonya. Reméljük a meghívott előadók mellett az Önök véleményét is megtárgyalhatjuk erről a fontos kérdésről, amely leegyszerűsítve a tudományosság és az üzleti érdek összeegyeztetéséről szól.

A másik fő témánk az, amelyben a balneológia számos betegségben tudományosan igazoltan eredményes, s ez a fájdalomcsillapítás. Itt ismételten számítunk a meghívott előadók mellett az Önök személyes tapasztalatairól szóló előadásokra.

Természetesen a főtémák mellett más előadások is teret kapnak, bátran küldjenek be előadás összefoglalókat.

Kérjük előadásaik összefoglalóit 2014. szeptember 8-ig szíveskedjenek beküldeni, a programfüzetben megadott formában. Ez évben is az egyesület tudományos folyóirata közli az előadások összefoglalóit.

A program részeként a szakdolgozók részére továbbképző előadásokat tervezünk, elősegítendő tájékozódásukat az új fizioterápiás eljárásokban illetve a nekik is szükséges továbbképzési pontok megszerzését.

Tudományos program része lesz a balneológiai fellegvárai által kiállított csapatok „véres” küzdelme egy tudományos-szellemi vetélkedőn, valamint a Schulhof emlékérem díjazottjainak előadásai.

Az első nap estéjét a hagyományos fogadás, a második nap estéjét társas vacsora és tánc színesíti.

A helyi szervezők, a kongresszusi iroda és a tudományos szervező bizottság mindent megtesz azért, hogy mindannyian úgy érezzék, érdemes volt Bükfürdőre eljönni. Várjuk jelentkezésüket és számítunk részvételükre!

Tisztelettel: Prof. dr. Géher Pál
a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Legfontosabb határidők

Absztrakt beküldési határidő: 2014. szeptember 8.
Kedvezményes jelentkezési határidő: 2014. szeptember 8.
Absztraktok elfogadásának visszaigazolása: 2014. október 1.
Szállásfoglalási határidő: 2014. október 20.

Letölthető dokumentumok

Felhívjuk figyelmüket, hogy on-line absztrakt beküldésre és on-line regisztrációra is van lehetőség az alábbi elérhetőségen: http://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/magyarbalneologiaiegyesulet2014.evinagygyulese/

A rendezvényről bővebb információ található a www.balneologia.hu és a www.eqcongress.hu web oldalakon.