• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
 • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
 • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
 • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
 • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
 • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
XVI. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és XI. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia - Balatonfüredi Flamingo Wellness Hotel, 2014. szeptember 11-13.

Balatonfüredi Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia Balatonfüredi Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia

Tisztelt Tagtársaink!
Tisztelt Kollégák!

Örömmel jelenthetem be, hogy a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség hagyományait folytatva immáron XVI. konferenciáját szervezi meg 2014 szeptemberében, amelyet XI. alkalommal az Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferenciával együtt szervezünk, a Magyar Ápolási Egyesület és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara támogatásával. Az évek során összecsiszolt csapattal dolgozunk azon, hogy ez a konferencia úgy az orvosok, mint a szakdolgozók számára is hasznos szakmai tanácskozás legyen.

Az elmúlt egy esztendő a csendes szintentartás ideje volt, igyekeztünk az uniós (TIOP, ROP) fejlesztések előnyeit kihasználva a hatékonyságnövelés maradék lehetőségeit megtalálni a szűkülő finanszírozás mellett. Sikerként könyvelhetjük el, hogy fellépésünk következményeként is ismét megjelent a finanszírozásban a degresszió, mely ugyan nem teljesen, de legalább részben segít egyensúlyunk fenntartásában.

Sajnos az ígéretek ellenére továbbra sem jelentek meg motiváló tényezők a betegeknek a járóbeteg szakellátásban való tartására. A ciklus egészségpolitikai történéseit a fekvőbeteg szakellátás átalakítása uralta, kevés figyelmet kap a független vagy éppen a kórház-rendelőintézeti egységben dolgozó járóbeteg szakellátás.

Előző évi konferenciánk újdonsága a legjobb előadás elismerésére alapított előadói díj volt, amelyet nagy örömmel adtunk át Szokoly Miklós főorvos úrnak, bármilyen nehéz is volt az egyébként nagyon jó színvonalú előadások közül választani. Utólag Szövetségünk a krónikus sebek elkötelezett és humánus kezeléséért jelölte őt az Astellas díjra, amelynek három legjobbja közé be is került. Gratulálunk! Célunk továbbra is az, hogy konferenciáink előadásai a járóbeteg szakellátás fejlesztését támogassák, főként olyan, átfogó, általános jellegű előadásokat várunk, amelyek a járóbeteg szakellátás, egynapos ellátás szervezésével, minőségének, megfelelőségével javításával foglalkoznak. A 2014. évi kulcsszó a többi ellátási szinttel, szakmai és érdekvédelmi szervezettel, szövetséggel való együttműködés, várjuk ezért a szakmabeli és menedzsment előadásokat 2014. május 20-ig. Konferenciánkat a következő témák köré tervezzük felépíteni:

 • Az alap- és szakellátás együttműködésének lehetőségei
 • Kórház és szakrendelő: a fekvőbeteg szakellátást kiváltó technológiák és gyakorlatok a mindennapokban: egynapos sebészet és klinikum, definitív ellátások
 • Az Egészségfejlesztési Irodák (EFI) bemutatkozása
 • A gondozói finanszírozás, szakmai tartalom változásának hatásai, szenvedélybetegségek
 • A gyermek szakellátás a kórházi és az alapellátás mezsgyéjén
 • Külföldi tapasztalatok a független járó szakellátásban
 • A magán és közfinanszírozott járó szakorvosi ellátás együttélése, annak problémái
 • 2014. a COPD éve: a COPD gyógyítása, ápolása, gondozása a járóbetegellátásban
 • A járóbetegellátásban dolgozók egészségvédelme
 • Intézményi menedzsment: a függetlenség előnyei és hátrányai
 • Szakmapolitikai aktualitások


A fenti témákban várjuk előadóink jelentkezését elsősorban tagjaink körében, de akár külső előadóktól is. A jelentkezők számára tájékoztató készült, segítendő a felkészülést. Célunk, hogy tartalmas, és mindnyájunk által hasznosítható gyakorlati tudást átadó konferenciát szervezzünk.

Bugarszki Miklós, MÁE elnök             Dr. Balogh Zoltán, MESZK elnök        Dr. Pásztélyi Zsolt,  Medicina 2000 elnök


A konferencia helyszíne

Flamingó Wellness Hotel****
Balatonfüred, Széchenyi utca 16., web: www.flamingohotel.hu

Időpontja

XVI. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia: 2014. szeptember 11-13.
XI. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia: 2014. szeptember 11-13.

A konferencia hivatalos nyelve

magyar

Fontos határidők

Absztrakt leadási határidő: 2014. május 20.
Kedvezményes részvételi díj fizetésének határideje: 2014. július 31.

A konferencia hivatalos honlapjai:  www.kmcongress.com/jaro2014.php, www.medicina2000.hu