• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
Magyar Balneológiai Egyesület 2015. évi Nagygyűlése, Szolnok,  2015. november 20-22.

Magyar Balneológiai Egyesület 2015. évi Nagygyűlése, Szolnok

A kongresszussal kapcsolatos információk, absztrakt beküldési határidők, szállás foglalás, jelentkezés elérhetőek a kongresszusi weboldalon, ide kattintva.

Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga! Kedves Érdeklődő!

Tisztelettel meghívom Önt a Magyar Balneológiai Egyesület Nagygyűlésére, melyet 2015. november 20-22. között Szolnokon rendezünk meg. Ezen „Meghívó”-ban megtalálja mindazon információkat, melyek alapján remélhetően úgy dönt, hogy részt vesz ez évi rendezvényünkön. Tradíció, hogy egy főtémát választunk a tudományos programunk vezérfonalául. Ez idén a „Mozgásszervi betegségek kezelése a balneoterápiától a gyógyszerekig” címet viseli. A téma remek alkalmat teremt arra, hogy mindenki - így Ön is - hozzátegye saját tapasztalatát, hiszen ki nem kezelt balneoterápiával antikoagulált vagy immunszupprimált beteget. A fő téma meghívott előadóival áttekintjük a reumatológiai betegségek kezelését a balneoterápiától a biológiai terápiáig, hangsúlyozottan a balneoterápia helyére a modern időkben. A fő témán kívül várjuk tagtársaink - így az Ön - kutatási eredményeinek bemutatását és egy-egy közérdeklődésre számot tartó téma összefoglaló bemutatását. Terveink szerint egy szekció lesz, s nem tartunk külön poszter szekciót. Amennyiben kellő számú „szakdolgozó” (azaz gyógytornász, asszisztens, nővér) jelentkezik részükre a tudományos program egy részével párhuzamosan továbbképző tanfolyamot tervezünk.

Ebben az évben különösen várjuk tagtársainkat a nagygyűlésre, mivel a jelen vezetőségnek letelt a mandátuma, új vezetőséget, tisztségviselőket kell választanunk. A vezetőségválasztást természetesen már november előtt előkészíti a vezetőség március 13-i ülésén megválasztott háromtagú jelölő bizottság. A jelölő bizottság tagjai: dr. Aradvári László (Hévíz; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), dr. Gömör Béla (Budapest; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és dr. Péntek Irén (Budapest; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A bizottság tagjai aktívan is kérni fogják az Ön véleményét a jelöléshez, de a fenti elérhetőségükön javaslatait eljuttathatja hozzájuk. Erre külön biztatom Önt! A november 20-i első meghirdetésben sorra kerülő közgyűlést, határozatképtelenség esetén november 21-én, szombaton délután tartjuk meg, hogy az új vezetőség még aznap este megválaszthassa tisztségviselőit.

Nagygyűlésünk színhelye Szolnok a gyógyvizekben gazdag Alföld közepén található. Noha gyógyvíz itt is található, de Szolnokot jobban ismerjük festészetéről, vasúti csomópontjáról semmint fürdővárosi mivoltáról. Remélhetőleg rendezvényünk változtat ezen a helyzeten, amit jelez, hogy a megye és a város vezetői vállalták a védnökséget. A rendezvényünk a helyi szervezők lelkesedése és anyagi támogatása nélkül nem jöhetne létre. Ezért jár köszönet a Szolnoki MÁV Kórháznak, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Reumabetegekért Alapítvány-nak, személy szerint dr. Rudner Ervin főigazgatónak és dr. Kovács Attila főorvosnak. A jó hangulatot a nyitóvacsora retro hangulata és a banketten - a Mezőkövesden megismert - Tutti Frutti Duo szereplése biztosítja. Kérem, ne hagyja ki ezt az alkalmat!

További részletek elérhetőek a Magyar Balneológiai Egyesület honlapján >>

Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr! Remélem, találkozunk Szolnokon. Várjuk jelentkezését!

Tisztelettel:

Prof. Dr. Géher Pál
a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

A kongresszussal kapcsolatos információk, absztrakt beküldési határidők, szállás foglalás, jelentkezés elérhetőek a kongresszusi weboldalon, ide kattintva.