• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
 • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
 • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
 • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
 • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
 • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia, Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel, 2015. szept. 16-18.

XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia - Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel

A konferenciával kapcsolatos információk, szállás foglalás, absztrakt beküldési határidő, jelentkezés elérhetőek a konferencia hivatalos weboldalán, ide kattintva.

A konferencia helye: Flamingó Wellness Hotel**** Balatonfüred, Széchenyi utca 16., www.flamingohotel.hu

A konferencia ideje: 2015. szeptember 16-18. (szerda-péntek)

Fővédnök: DR. ZOMBOR GÁBOR, egészségügyért felelős államtitkár


Kedves Kollégák! Kedves Érdeklődő!

Hagyományainkat megtartva Szövetségeink igyekeznek figyelni tagjaink elvárására, véleményére, ezért folytatjuk programjaink, működésünk megújítását. A konferencia szinvonalát 2 éve emelte a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség a Medicina 2000 Előadói Díj megalapításával, amelyhez tavaly csatlakozott a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara előadói díja is. Ezek a díjak megpezsdítették minden blokkunk előadóit, de az elnökség odafigyelését is. Szintén 2 éve nyújtunk részvételi támogatást tagjainknak, hogy mind többen tudjanak eljutni konferenciánkra. A tavalyi évtől a Medicina 2000 rendszeres jogszabályfigyelést biztosít tagjainak, s fejlesztettük sajtó megjelenésünket, amelyet 2015-ben még magasabb szintre kívánunk emelni.

Idei nagy újdonságunk, hogy konferenciánkat – hallgatva egyesek javaslatára, felvállalva az esetleges nemtetszést is, - a „Nagy Testvér” Magyar Kórházszövetség példája alapján szerda-péntek periódusra szervezzük a korábbi csütörtök-szombat helyett. Reméljük sikerül elnyerni a résztvevők többségének tetszését, tudva hogy minden kedves részvevő elvárásait úgysem lehet egyszerre kiszolgálni.

A változások után most arról, ami nem módosult! Küldetésünk nem változott: továbbra is szeretnénk fórumot biztosítani a járóbeteg szakellátás szabályozói környezetét, intézményi menedzsmentjét és szakmai újdonságait érintő témákban mind szakdolgozói, szakorvosi és intézményvezetői szinteken, demonstrálva, hogy teamként tudunk jól megfelelni a környezet, a változó demográfia és morbiditás keltette kihívásoknak. Célunk továbbra is az, hogy konferenciáink előadásai a járóbeteg szakellátás fejlesztését támogassák. Főként olyan, átfogó, általános jellegű előadásokat várunk, amelyek a járóbeteg szakellátás, egynapos ellátás szervezésével, minőségének, megfelelőségével, javításával foglalkoznak. Idei konferenciánk előadás témáival is keressük a kapcsolatot az ellátórendszer többi szereplőjével: egészségszervezés, alapellátás, sürgősségi ellátás, egynapos sebészeti és kúraszerű ellátások itthon és külföldön egyaránt.

Konferenciánkat a következő témák köré tervezzük felépíteni:

 • Az alap- és szakellátás együttműködésének lehetőségei
 • A politika és az egészségügy kapcsolata Jogi buktatók, új nehézségek, veszélyek a munkavégzés során.
 • A járóbeteg szakellátás feladata a kórházi racionalizálás közepette
 • Úniós szervezet- és rendszerfejlesztési pályázatok eredményei
 • Külföldi tapasztalatok a független járó szakellátásban
 • Táplálkozás és metabolikus betegségek
 • Depresszió és szuicidium az egészségügyi munkahelyen: a dolgozók rizikótényezői, a munkahelyi megelőzés lehetőségei.
 • Népegészségügyi szűrések

Főleg a fenti, - de egyéb más témákban is, - várjuk az előadóink jelentkezését. A jelentkezők számára tájékoztató készült, segítendő a felkészülést. Célunk, hogy tartalmas, és mindnyájunk által hasznosítható gyakorlati tudást adó konferenciát szervezzünk.

Bugarszki Miklós, MÁE elnök

Dr. Balogh Zoltán, MESZK elnök

Dr. Lehoczky Péter, Medicina 2000 elnök

A konferenciával kapcsolatos információk, szállás foglalás, absztrakt beküldési határidő, jelentkezés elérhetőek a konferencia hivatalos weboldalán, ide kattintva.