• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése, 2016.11.18-20. NaturMed Hotel Carbona, 8380 Hévíz, Attila u. 1.

A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése - Hévíz

A kongresszussal kapcsolatos információk elérhetőek a kongresszusi weboldalon, ide kattintva.

Tisztelt Kolléganők! Tisztelt Kollégák!

Tisztelettel meghívom Önöket és Önökön keresztül valamennyi érdeklődőt egyesületünk 2016. évi Nagygyűlésére. Ahogy azt a meghívó megszokottól eltérő formáján és címén is észrevehették ebben az évben ünnepi alkalomra hívom Önöket. Egyesületünk 125 éves!

A meghívó a szokásos technikai tudnivalók mellett rövid áttekintést is tartalmaz történetünkről. A történeti előzmények ismertetéséből láthatják, hogy ritka jubileum ez a hozzánk hasonló tudományos egyesületek történetében.

Ritkaság - és ez elődeinket dicséri - hogy felismerték a közös cselekvés fontosságát, ennek érdekében össze tudtak fogni, és akkor még szokatlan módon tudományos egyesületet alapítottak. Ritkaság azért is, hogy az egyesület és persze a tudományág, a balneológia, amellyel foglalkozunk fennmaradt - két világháború, több forradalom, többszörös rendszerváltás ellenére - mind a mai napig. Ebből máris adódik a mai egyesület tagjainak feladata: méltóan képviselni és művelni ezt a szakmát. A Nagygyűlés arra ad alkalmat, hogy megmutathassuk hova jutottunk és hova szeretnénk tovább fejlődni. Ezt a lehetőséget kérem, minél nagyobb számban ragadják meg, s jelentkezzenek előadás bejelentéssel. Természetesen lesznek felkért, múltunkkal foglalkozó előadások, lesznek ünnepi köszöntők, de az egyesület igazi erejét tagjainak aktivitása mutatja meg igazán.

A tudományos program mellett külföldi vendégeink mutatják be a balneológia helyzetét Európa szerte. Külön, párhuzamos szekció foglalkozik a gyógyturizmus helyzetével. Reményeink szerint szponzorált előadások mellett a balneológiával foglalkozó cégek kiállítása is méltó lesz a jubileumhoz. A Nagygyűlés mellett - reményeink szerint - történeti kiadványt, a magyar fürdők orvosi leírását tartalmazó könyvet jelentetünk meg novemberig, s lapunk jubileumi különszáma is megjelenik. Mindezekről és egyéb ünnepi eseményeinkről egyesületünk honlapján tájékozódhatnak (www.balneologia.hu).

Talán nem ünneprontás, ha már a köszöntőben is anyagiakról esik szó. A méltó megünneplés a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány és az „Off to Spas” projekt jelentős anyagi támogatása révén valósulhat meg.

Ilyenkor szokás a helyszín bemutatása is, de ezúttal - Hévíz esetében - erre nyilvánvalóan nincs szükség. A magyar balneológia egyik fellegvára Hévíz, várja Önöket. A szívélyes fogadtatást, a színvonalas rendezést az egyesület vezetése mellet az EQ Congress és nem kevésbé a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház munkatársai garantálják. Kérem, hogy ezen ünnepi alkalommal minél nagyobb számban jöjjenek el és aktívan vegyenek részt.

Ünnepeljük együtt a Magyar Balneológiai Egyesület megalapításának 125. évfordulóját!

Köszöntöm Önöket Hévízen, érezzék magukat jól.

Prof. Dr. Géher Pál
a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

A kongresszussal kapcsolatos információk elérhetőek a kongresszusi weboldalon, ide kattintva.