• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése, 2017.11.17-19., Aranyszöm Rendezvényház

A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése, 2017.11.17-19., Aranyszöm Rendezvényház

A kongresszussal kapcsolatos információk elérhetőek a kongresszusi weboldalon, ide kattintva.

FONTOS IDŐPONTOK

Kongresszus időpontja: 2017-11-17 - 2017-11-19
Regisztrációs határidő: 2017-06-15 - 2017-11-16
Absztrakt beküldési határidő: 2017-06-15 - 2017-10-01

Tisztelt Kolléganők!
Tisztelt Kollégák!


Tavaly Hévízen ünnepeltük egyesületünk alapításának 125. évfordulóját, kiemelt rendezvénnyel, kiadványokkal. Az idei év nem kínál ilyen jelentős ünnepi eseményt, ha úgy tetszik a „dolgos hétköznapok” ünnepe következik, amikor újra találkozhatunk november 17-19. közt, Mórahalmon. Mórahalom nem ismeretlen a gyógyfürdők ügyeit ismerők számára. Tavaly a Magyar Fürdőszövetség „az év feltörekvő fürdője” kategóriában a Szent Erzsébet Mórhalmi Gyógyfürdőt első helyezéssel ismerte el. Maga a település 1992-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 1989 óta város a mintegy 6000 lakosú település. Ebből következőleg a városi rangot adó intézményei mind új építésűek, az építészet iránt érdeklődők legnagyobb örömére. 2003-ban a régi művelődési ház rekonstrukciója nyomán készült el az „Aranyszöm Rendezvényház”, amely vándorgyűlésünknek ad majd helyt. A gyógyfürdő vonzerejének köszönhetően több szálloda (Colosseum, Elixir) és panzió létesült. A település nevezetessége a Nagszéksós–tó bivalyrezervátum, valamint, hogy itt született Tóth Menyhért festőművész. Vándorgyűlésünk fő témája a balneoterápia és a wellness viszonya lesz. Égető szakmapolitikai kérdés vajon a (gyógy)vizeink felhasználásában az orvosi és a szórakoztató, élményfürdő felhasználás viszonya mennyire tolódik el - ahogy azt ma látjuk- az utóbbi javára. Vajon a jövő fürdőjében a gyógyászat csak a történelem részeként említődik, vagy folyik még tényleges gyógyászati tevékenység fürdőinkben? Természetesen, ahogy eddig is az új - nem a főtémához kapcsolódó - vizsgálatokat bemutató előadásokkal is várjuk a résztvevők előadásait. Míg tavaly a meghívott előadók - a történeti visszatekintés okán- a program jelentős részét foglalták el, idén ezt a helyet az Önök előadásai hívatottak elfoglalni. Vándorgyűlésünk keretein belül szakmai továbbképzést is szervezünk orvosoknak és szakdolgozóknak a balneoterápia újdonságairól, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A kongresszusi résztvevők - természetesen - részt vehetnek ezen a rendezvényen is, de a továbbképzési pont megszerzése külön regisztrációhoz - és díjfizetéshez- kötött.
A tudományos program mellett kikapcsolódásra is lehetőség lesz. Elsősorban a gyógyfürdő megtekintését és kipróbálását ajánlom figyelmükbe, de szeretettel várjuk Önöket a megnyitóünnepséget követő fogadásra (péntek), illetve az érdeklődőket a bankettra (szombat).
A rendezvény létrehozásához Mórahalom Város Önkormányzata nyújtott anyagi és szervezési segítséget, ezért külön köszönet illeti Nógrádi Zoltán polgármester urat. Reméljük további támogatók (kiállítók, hirdetők) révén a megszokott magas színvonalú rendezvényen találkozhatunk novemberben.

Várjuk előadásaikat, s legfőképpen Önöket Mórahalmon!

Tisztelettel üdvözli Önöket:

Prof. Dr. Géher Pál
a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK a Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesületének a kongresszussal kapcsolatban

A Balneológiai kongresszus első napján fizioterápiás továbbképzés lesz.

Szakdolgozóknak: 4 pont (ez a 2017.11.18-i program). Mi beadjuk majd a programot kongresszusként, arra is kapnak majd a szakdolgozók is pontot. Erre külön regisztrálhatnak, függetlenül a vándorgyüléstől, de ha arra is akarnak akkor a redukált árral (lásd meghívót) jöhetnek, jöjjenek.

Letölthető dokumentumok:


Üdvözlettel:

prof.Dr Géher Pál elnök
prof.dr Bender Tamás alelnök