• Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
A Magyar Balneológiai Egyesület 2018. Évi Nagygyűlése, 2018.11.23-25., Hajdúszoboszló

A Magyar Balneológiai Egyesület 2018. Évi Nagygyűlése

A kongresszussal kapcsolatos információk elérhetőek a kongresszusi weboldalon, ide kattintva.

A Magyar Balneológiai Egyesület 2018. évi Nagygyűlés programja >>

LEGFONTOSABB HATÁRIDŐK

Absztrakt beküldési határidő: 2018. szeptember 16.
Kedvezményes jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.
Absztraktok elfogadásának visszaigazolása: 2018. szeptember 15.
Szállásfoglalási határidő:  2018. október 15.

Tisztelt Kolléganők! Tisztelt Kollégák!
Kedves Tagtársaim!


Ismét eltelt egy év és újra hívom Önöket éves kongresszusunkra (nagygyűlésünkre), melynek ezúttal Hajdúszoboszló ad otthont.

Hajdúszoboszló nem először helyszíne kongresszusainknak. Az előző rendezések sikere megalapozza azt, hogy idén is remek körülmények fogadnak bennünket, de a kongresszus sikere döntően rajtunk múlik! Ennek érdekében minél több magas színvonalú előadást és mennél több résztvevőt várunk!

Szoboszló települést 1075-ben említik először az írások. Thököly 1606-ban telepít ide hajdúkat, ez alapozza meg a hajdúváros címet. Viharos történelmi múlt után a város igazi fellendülését az 1925-ben feltárt termálvíznek köszönheti, amelynek gyógyító alkalmazása Pávai Vajna Ferencnek köszönhető.

Hajdúszoboszló hazánkban a Budapest és Hévíz után a legtöbb vendégéjszakát tudhatja magának, itt van Európa legnagyobb területű fürdője. Ugyanakkor a wellness mellett az egyik legnagyobb kórházi háttér nélküli gyógyászatot is itt találjuk, melynek orvosai előző rendezvényeinken rendszeresen szerepeltek tudományos előadásaikkal.

Kongresszusunk fővédnöke Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke. A megye jelentőségét számunkra a számos gyógyfürdő jelenti. Hagyományainkhoz híven a kongresszus első napján mutatkoznak be.

A város képviseletében dr. Sóvágó László polgármester úr a másik fővédnökünk. Az ő jelenléte is jelzi, hogy a balneológia és a gyógyfürdő mekkora jelentőségű Hajdúszoboszló városa számára.

A kongresszus fővédnöke Czeglédi Gyula úr a Hungarospa vezérigazgatója, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A Hungarospa Zrt. a gyógyfürdő, strand és aquapark mellett szállodát, kempinget is üzemeltet. Az elmúlt évek tudatos fejlesztésének eredményeképpen a gyógyfürdő látogatottsága rekordokat döntött, s számos díjat érdemeltek ki, s a statisztikában egyre előkelőbb helyezést értek el.

További részletekről a cég honlapján illetve mivel rendszeres támogatónk – saját honlapunkon (www.balneologia.hu) olvashat. A Hungarospa anyagi és szervezési támogatása nélkül nem rendezhetnénk meg vándorgyűlésünket, elszállásolásunk, a konferencia színhelye és az első esti fogadás a cég támogatásának köszönhető. A tudományos programunk kiemelt témája idén a szénsavgáz alkalmazása lesz.

Prof. Dr. Géher Pál
a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Letölthető dokumentumok: