• Jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak.
  • A magyarországi fürdők közül harmadikként a harkányi fürdőt szeretnénk bemutatni a honlapunkat olvasóknak.
  • Negyedikként a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő jellegzetes „illatú” kénes termálvízét mutatjuk be.
  • Egyesületünk ebben az évben is több szakmai programot szervez. Kérjük, ha lehetősége van, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését, köszönjük. Részletekért kattintson!
  • Illúzió vagy valóság? Varázsoljon 3D TENS útmutatót! Az izom- és idegingerlő berendezések felhasználóinak és a technológiai újdonságok iránt érdeklődőknek szeretnénk kedveskedni Kerekes Márton munkájával: a TENSEL névre hallgató alkalmazással.
  • A fizioterápia a természetes gyógymódok összességét jelenti, a természet energiáit (kémiai, mechanikai, elektromos, mágneses) használja fel gyógyításra.
  • Újabb kedvezményes autóbuszos kirándulás egyesületünk részére Olaszországba, Nápoly és környékére a Fratelli Goldoni utazási irodával 2018. május 05-11 között.

A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése, 2017.11.17-19., Aranyszöm Rendezvényház

A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése, 2017.11.17-19., Aranyszöm Rendezvényház

Tavaly Hévízen ünnepeltük egyesületünk alapításának 125. évfordulóját, kiemelt rendezvénnyel, kiadványokkal. Az idei év nem kínál ilyen jelentős ünnepi eseményt, ha úgy tetszik a „dolgos hétköznapok” ünnepe következik, amikor újra találkozhatunk november 17-19. közt, Mórahalmon. Mórahalom nem ismeretlen a gyógyfürdők ügyeit ismerők számára. Tavaly a Magyar Fürdőszövetség „az év feltörekvő fürdője” kategóriában a Szent Erzsébet Mórhalmi Gyógyfürdőt első helyezéssel ismerte el. Maga a település 1992-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 1989 óta város a mintegy 6000 lakosú település. Ebből következőleg a városi rangot adó intézményei mind új építésűek, az építészet iránt érdeklődők legnagyobb örömére. 2003-ban a régi művelődési ház rekonstrukciója nyomán készült el az „Aranyszöm Rendezvényház”, amely vándorgyűlésünknek ad majd helyt. A gyógyfürdő vonzerejének köszönhetően több szálloda (Colosseum, Elixir) és panzió létesült. A település nevezetessége a Nagszéksós–tó bivalyrezervátum, valamint, hogy itt született Tóth Menyhért festőművész. Vándorgyűlésünk fő témája a balneoterápia és a wellness viszonya lesz.

Bővebben...

A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése, 2016.11.18-20. NaturMed Hotel Carbona, 8380 Hévíz, Attila u. 1.

A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése - Hévíz

Tisztelettel meghívom Önöket és Önökön keresztül valamennyi érdeklődőt egyesületünk 2016. évi Nagygyűlésére. Ahogy azt a meghívó megszokottól eltérő formáján és címén is észrevehették ebben az évben ünnepi alkalomra hívom Önöket. Egyesületünk 125 éves! A meghívó a szokásos technikai tudnivalók mellett rövid áttekintést is tartalmaz történetünkről. A történeti előzmények ismertetéséből láthatják, hogy ritka jubileum ez a hozzánk hasonló tudományos egyesületek történetében. Ritkaság - és ez elődeinket dicséri - hogy felismerték a közös cselekvés fontosságát, ennek érdekében össze tudtak fogni, és akkor még szokatlan módon tudományos egyesületet alapítottak. Ritkaság azért is, hogy az egyesület és persze a tudományág, a balneológia, amellyel foglalkozunk fennmaradt - két világháború, több forradalom, többszörös rendszerváltás ellenére - mind a mai napig. A magyar balneológia egyik fellegvára Hévíz, várja Önöket.

Bővebben...

XVIII. Országos Járóbeteg Szakellátási és XIII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia, Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel, 2016. szeptember 14-16., szerda-péntek

XVIII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia

Küldetésünk nem változott: továbbra is szeretnénk fórumot biztosítani a járóbeteg szakellátás szabályozói környezetét, intézményi menedzsmentjét és szakmai újdonságait érintő témákban mind szakdolgozói, szakorvosi és intézményvezetői szinteken, demonstrálva, hogy teamként tudunk jól megfelelni a környezet, a változó demográfia és morbiditás keltette kihívásoknak. Célunk továbbá az is, hogy konferenciáink előadásai a járóbeteg szakellátás fejlesztését támogassák. Főként olyan átfogó, általános jellegű előadásokat várunk, amelyek a járóbeteg szakellátás, egynapos ellátás szervezésével, minőségének, megfelelőségével, javításával foglalkoznak. Idei konferenciánk előadás témáival is keressük a kapcsolatot az ellátórendszer többi szereplőjével: egészségszervezés, alapellátás, sürgősségi ellátás, egynapos sebészeti és kúraszerű ellátások itthon és külföldön egyaránt.

Bővebben...

XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia, Balatonfüred, Flamingó Wellness Hotel, 2015. szept. 16-18.

XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia

Hagyományainkat megtartva Szövetségeink igyekeznek figyelni tagjaink elvárására, véleményére, ezért folytatjuk programjaink, működésünk megújítását. A konferencia szinvonalát 2 éve emelte a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség a Medicina 2000 Előadói Díj megalapításával, amelyhez tavaly csatlakozott a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara előadói díja is. Ezek a díjak megpezsdítették minden blokkunk előadóit, de az elnökség odafigyelését is. Szintén 2 éve nyújtunk részvételi támogatást tagjainknak, hogy mind többen tudjanak eljutni konferenciánkra. A tavalyi évtől a Medicina 2000 rendszeres jogszabályfigyelést biztosít tagjainak, s fejlesztettük sajtó megjelenésünket, amelyet 2015-ben még magasabb szintre kívánunk emelni.

Bővebben...

Magyar Balneológiai Egyesület 2015. évi Nagygyűlése, Szolnok,  2015. november 20-22.

Magyar Balneológiai Egyesület 2015. évi Nagygyűlése, Szolnok

Tisztelettel meghívom Önt a Magyar Balneológiai Egyesület Nagygyűlésére, melyet 2015. november 20-22. között Szolnokon rendezünk meg. Ezen „Meghívó”-ban megtalálja mindazon információkat, melyek alapján remélhetően úgy dönt, hogy részt vesz ez évi rendezvényünkön. Tradíció, hogy egy főtémát választunk a tudományos programunk vezérfonalául. Ez idén a „Mozgásszervi betegségek kezelése a balneoterápiától a gyógyszerekig” címet viseli. A téma remek alkalmat teremt arra, hogy mindenki - így Ön is - hozzátegye saját tapasztalatát, hiszen ki nem kezelt balneoterápiával antikoagulált vagy immunszupprimált beteget. A fő téma meghívott előadóival áttekintjük a reumatológiai betegségek kezelését a balneoterápiától a biológiai terápiáig, hangsúlyozottan a balneoterápia helyére a modern időkben. A fő témán kívül várjuk tagtársaink - így az Ön - kutatási eredményeinek bemutatását és egy-egy közérdeklődésre számot tartó téma összefoglaló bemutatását.

Bővebben...